Εκ νέου στην πρωτοπορία ο Alexey Lukyanuk

4

Μπορεί να έχει τον άχαρο ρόλο να ανοίγει τις διαδρομές του αγώνα αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον περσινό πρωταθλητή Alexey Lukyanuk και ένα εκτό τριών διεκδικητών του φετινού τίτλου να είναι ο φουριόζος του αγώνα και να συνεχίζει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους χρόνους.

Κέρδισε την ε.δ. 3 και πέρασε επικεφαλής του αγώνα με τον Ούγγρο πρωταθλητή Vincze Ferenc να τον ακολουθεί στην γενική κατάταξη με διαφορά +18.2 αν και σημείωσε τον 4ο ταχύτερο χρόνο στην ειδική. Ο Δεύτερος ταχύτερος στην ειδική Chris Ingram βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης και δεν παίρνει μεγάλα ρίσκα στον αγώνα καθώς ένα τέτοιο αποτέλεσμα του εξασφαλίζει τον τίτλο οδηγών.

Ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου παραμένει εκτός πρώτης δεκάδας και λιγοστεύουν οι όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο με κάθε μια ειδική διαδρομή που ολοκληρώνεται.

Ατυχος στην ειδική διαδρομή 3 ο Αυστριακός Mayr-Melnhof Nikolaus που τέθηκε εκτός μάχη με τεχνικό πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του αγωνιστικού του.

Στη φοβερή μάχη που εξελίσσεται για το τρόπαιο γυναικών επικεφαλής βρίσκεται η Βουλγάρα Ekaterina Stratieva με την βρετανίδα Nabila Tejpar να την ακολουθά.

Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη περισσότερα σε λίγο