Εκαναν το 1-2 για την Toksport οι Ingram – Τσουλόφτας στην ERC1 Junior

132
03 INGRAM Chris (gbr) , WHITTOCK Ross (gbr), Toksport WRT, Skoda Fabia R5, action during the 2019 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 21 to 23, at Ponta Delgada Portugal - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Ο Chris Ingram ξεκίνησε το φετινό FIA ERC1 Junior Championship ελπίζοντας σε νίκη στο Rallye των Αζορών, οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5 της Toksport.

Με το ξεκίνημα της σημερινής μέρας ο Ingram ήταν στη δεύτερη θέση, σχεδόν μισό λεπτό πίσω από τον οδηγό της Team OSCARO Pierre-Louis Loubet. Ο Γάλλος οδηγός στο επίσης ŠKODA Fabia R5 αντιμετώπισε πρόβλημα σχεδόν αμέσως, ωστόσο, υποφέροντας με μια αποτυχία αντλίας νερού στο τέλος της Graminhais αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Από εκεί και πέρα δεν είχε αμφισβητηθεί ο Ingram και τελείωσε κάνωντας το 1-2 για την ομάδα της Toksport, με τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

09 TSOULOFTAS Alexandros (cyp), CHRYSOSTOMOU Antonis (cyp), Toksport WRT, Skoda Fabia R5, action during the 2019 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 21 to 23, at Ponta Delgada Portugal – Photo Jorge Cunha / DPPI

“Αυτό ήταν το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο. Ήταν οι πιο δύσκολες Αζόρες που έχω κάνει ποτέ “, δήλωσε ο Ingram.

“Υπήρχαν τόσα πολλά λάθη από μένα. Θα έπρεπε να είμαι πιο χαλαρός, δεν θα έπρεπε να την κυνηγούσα. “

Με το ERC1 Junior στην τσάντα κυνηγούσε ένα βάθρο, το οποίο τελικά πήρε όταν ο Alexey Lukyanuk ξεκίνησε στην τελική ειδική – αλλά πήρε σκληρά ελαστικά σε βροχερές συνθήκες, ελπίζοντας ότι θα ήταν πιο ξηρό από το αναμενόμενο.

“Είμαστε σε ένα σκληρό ελαστικό που σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι η καλύτερη ιδέα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το ERC1 Junior”.

«Ήμασταν πέμπτοι κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν θέλαμε να είμαστε πέμπτοι, οπότε γνωρίζαμε ότι όλοι οι άλλοι θα ήταν στο μαλακό ελαστικό, ώστε να παίξαμε ως παίκτες.”

Ήταν επίσης ένα καλό ξεκίνημα για τον Τσουλόφτα, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη κατηγορία του ERC1 Junior με δεύτερη θέση.

“Ουάου, τι ράλι! Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι είναι δύσκολο “, είπε. “Είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαι δεύτερος στο βάθρο και εκείνους τους βαθμούς για το ERC1 Junior, είμαι πραγματικά χαρούμενος”.

Ο Miguel Correia ολοκλήρωσε το ERC1 για την ARC Sport, παρόλο που υπέστη σχεδόν αδυναμία όταν υπέστη βλάβη στο Ford Fiesta R5 στο τελικό στάδιο, μέχρι το σημείο που η λαβή της πόρτας έπεσε από την πόρτα του συνοδηγού.

Ο Mattias Adielsson της εθνικής ομάδας της Σουηδίας είχε χάσει 10 λεπτά μέσω της αποχώρησής του με ηλεκτρικό πρόβλημα την Πέμπτη, αλλά επέστρεψε τέταρτος, παρόλο που ο Correia υπέστη το τελευταίο δράμα.

Τράβηξε μια πέτρα στην ειδική Tronqueira, το τελικό στάδιο του αγώνα, σκουπίζοντας την εξάτμισή του στο σημείο που το αυτοκίνητό του δεν ήταν σε θέση να οδηγήθει.

Ο Adielsson χρησιμοποίησε το γρύλο του Citroën C3 R5, που είχε προετοιμάσει η Sainteloc Racing, για να το ανοίξει, αλλά τελικά κατέφυγε σε μια τρύπα μέσω της εξάτμισης με ένα κατσαβίδι.

Ο Σουηδός τελικά τελείωσε την ειδική οκτώ λεπτά από τον Ingram αλλά συγκέντρωσε με επιτυχία πόντους για την τέταρτη θέση.

Ο Pedro Almeida επέστρεψε επίσης στο Rally2 το Σάββατο, αλλά αποχώρησε στην ειδική Vila Franca Sao Bras, ενώ η ŠKODA Fabia R5 είρθε σε επαφή με ένα συμπαγές αντικείμενο σπάζοντας την πίσω ανάρτηση.