Εκκίνηση από Αυστρία μετά από τέσσερις μήνες για την Formula 1

116
Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Österreich 2019. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Austrian GP 2019. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas

Εδώ και τρείς μέρες δεν έχει καταγραφεί θάνατος από τον κορωνοϊο στην περιοχή OxfordShire στο Ηνωμένο Βασίλειο κάτι που θεωρούν ως θετικό βήμα προς την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη περιοχή φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις αρκετών ομάδων της Formula 1 που περιμένουν με ανυπομονησία την επίσημη απόφαση για την έναρξη του πρωταθλήματος μετά από τέσσερις μήνες με ένα ευρωπαϊκό ημερολόγιο σε πρώτη φάση που θα περιλαμβάνει οκτώ συνολικά αγώνες.

Στους 8 πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες περιλαμβάνεται και διπλός αγώνας back-to-back στο Silverstone στις 2 και 9 Αυγούστου.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα γίνει με διπλό αγώνα στην Αυστρία στη πίστα στο Σπίλμπεργκ στις 5 και 12 Ιουλίου, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την ακύρωση του εναρκτήριου αγώνα στην Αυστραλία.

Η Βρετανική Κυβέρνηση μετά την άδεια που έχει δώσει για ελίτ αθλητικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την περίοδο της καραντίνας και το άνοιγμα για ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 8 Ιουνίου και μετά ανάβει ουσιαστικά το πράσινο φώς και για τους αγώνες Formula 1.

Ένας εκπρόσωπος της F1 δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι το κορυφαίο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και την υποστήριξή τους για την επιστροφή μας στους αγώνες.

«Θα διατηρήσουμε έναν στενό διάλογο μαζί τους τις επόμενες εβδομάδες καθώς προετοιμάζουμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν μας την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου».

Τους back-to-back αγώνες στην Αυστρία στις 5 και 12 Ιουλίου πρόκειται να ακολουθήσουν το Ουγγρικό Γκραν Πρι στις 19 Ιουλίου.

Οι αγώνες στην Ισπανία, το Βέλγιο και την Ιταλία αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά το διπλό αγώνα στο Silverstone.

Εν τω μεταξύ, η Renault άνοιξε ξανά το εργοστάσιό τους Enstone μετά από 63 ημέρες υποχρεωτικού τερματισμού λειτουργίας.

Η «συντριπτική πλειοψηφία» του προσωπικού στη δυτική βάση του Oxfordshire είχε τοποθετηθεί στο παρατεταμένο σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η Williams που εδρεύει στο Grove, η οποία τέθηκε προς πώληση την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση ζημιών ύψους 13 εκατομμυρίων λιρών το 2019, και η Haas, η οποία διαθέτει εργοστάσιο στο Banbury, εκμεταλλεύτηκαν επίσης το πρόγραμμα επιδότησης στους εργαζομένους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Motorsport.com η Daimler, μητρική εταιρία της Mecedes, διέψευσε τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που ήθελαν τον Toto Wolff να αποχωρεί από την ομάδα, ενώ δήλωσε πως έχει “σαφή πρόθεση” να παραμείνει στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως κανονική ομάδα και όχι απλώς ως προμηθευτής κινητήρων.

Η Daimler δήλωσε πως επιθυμία της είναι ο Wolff να συνεχίσει να είναι ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, αλλά μέχρι σήμερα ο Αυστριακός δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα, με το τωρινό του συμβόλαιο να λήγει στα τέλη του 2020.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει:

Οι εικασίες σχετικά με πιθανή αποχώρηση από τη Formula 1 εξακολουθούν να είναι αβάσιμες και ανεύθυνες. Το άθλημα έχει λάβει τα σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 και της μελλοντικής οικονομικής βιωσιμότητάς του και χαιρετίζουμε αυτά τα βήματα.

Είναι σαφής πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη Formula 1 ως ομάδα εργασίας της MercedesBenz τα επόμενα χρόνια και να το κάνουμε με επικεφαλής τον Toto Wolff.

O Wolff τον περασμένο μήνα προχώρησε στην αγορά μετοχών της Aston Martin, αλλά δήλωσε πως “παραμένει πλήρως αφοσιωμένος στον τρέχοντα ρόλο του στην Mercedes”, ενώ εκπρόσωπος της Mercedes είχε δηλώσει:

“Η επένδυση του Wolff αντιπροσωπεύει το 0,95% των μετοχών της Aston Martin. Είναι μια οικονομική επένδυση και η εταιρική σχέση και ο ρόλος του Toto με τη Mercedes δεν επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη αγορά”.