Έκλεψε την παράσταση ο Simon Wagner

44
18 Simon WAGNER (AUT), Gerald WINTER (AUT), Skoda Fabia R5 Evo, Rallytechnology, action during the 2019 European Rally Championship ERC Barum rally, from August 16 to 18, at Zlin, Czech Republic - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Αποκάλυψη της χθεσινής νυκτερινής υπερειδικής των 9.55χιλιομέτρων μέσα στην πόλη του Zlin ήταν το νεαρό αστέρι που κάνει ντεμπούτο σε ένα αυτοκίνητο R5 ο Simon Wagner.

Έκλεψε την παράσταση στην εναρκτήρια ειδική του Barum Czech Rally Zlín, 6ου γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι φτάνοντας στην τέταρτη ταχύτερη συνολικά θέση στον πρώτο του αγώνα στο ERC σε ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο.

Παρά την απειρία του στον εξοπλισμό R5 σε διεθνές επίπεδο, ο Wagner ήταν άμεσα γρήγορος και τώρα αισθάνεται ότι μπορεί να επιδιώξει ακόμη υψηλότερες επιδόσεις από αυτές πριν τον αγώνα.

“Πριν από το ράλι σκέφτηκα ότι μια θέση στην κορυφαία δεκάδα θα είναι ένα όνειρο, αλλά μετά τη χθεσινή πρώτη ειδική στάδιο, φυσικά θα μπορούσα να ελπίζω περισσότερα”, δήλωσε ο Wagner.

“Ξέρετε, ο Barum είναι τόσο δύσκολος αγώνας, αλλά φυσικά θα ήταν ένα όνειρο να συνεχίσουμε έτσι.”

Η ταχύτητα του Wagner από τα μπλοκ ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή, δεδομένου ότι έχασε και τις δύο ελεύθερες δοκιμές με ένα κατεβασμένο χειρόφρενο. Μια γρήγορη ανάκαμψη από την ομάδα της Rallytechnology τον έβγαλε εγκαίρως για την προκριματική διαδρομή και ο Wagner ήταν γεμάτος επαίνους για τη νέα του μηχανή.

“Η ŠKODA δημιούργησε ένα υπέροχο αυτοκίνητο με το Fabia R5 Evo, έτσι προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να γίνουμε ταχύτεροι σε κάθε ειδική”.

Ο Wagner συνεχίζει σήμερα το δεύτερο σκέλος της πρώτης μέρας επικεφαλής στο ERC1 Junior από την τέταρτη θέση γενικής, 3,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον περσινό πρωταθλητή του πρωταθλήματος ERC1 Nikolay Gryazin της Sports Racing Technologies.