Εκτός αγώνα τέθηκε ο Hiroki Arai

35

Οι πιθανότητες του Hiroki Arai να πάρει θέση στο βάθρο στις βαθμολογίες FIA ERC1 Junior Championship δέχθηκε ένα βαρύ χτύπημα μετά τη συντριβή που είχε στην δεύτερη ειδική διαδρομή στο Barum Czech Rally Zlín.

Ο νεαρός αστέρας της ομάδας STARD σε ένα αυτοκίνητο R5 είναι ένας από τους τρεις οδηγούς που ελπίζουν να πάρουν την 3η θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος   τους ERC1 Junior από τον συμπατριώτη μας Αλέξανδρο Τσουλόφτα στην κατάταξη του πρωταθλήματος μαζί με τον Matias Adielsson της Εθνική ομάδα της Σουηδίας και τον Miko Marczyk της ŠKODA Polska Motorsport.

Ο Arai απέτυχε να ολοκληρώσει τη ειδική διαδρομή του Březová, ξεπερνώντας μια γρήγορη αριστερά στροφή και έριξε το Citroën C3 R5 κάτω από ένα χαντάκι σε ένα χοντρό φύλλωμα που τον άφησε ανίκανο να συνεχίσει περαιτέρω.

Την ειδική διαδρομή κέρδισε ο Alexey Lukyanuk της ομάδα Junior Saintéloc, ο οποίος ανέβηκε στη δεύτερη θέση σε βάρος του ηγέτη του ERC1 Junior Nikolay Gryazin της Sports Racing Technologies.

Υπήρξε επίσης πρόβλημα για τον Miroslav Jakeš της ομάδα Samohýl ŠKODA, ο οποίος έχασε ένα λεπτό με περιστροφή που προκάλεσε η απώλεια της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς του αυτοκινήτου του.

Ο Simon Wagner αντιμετώπισε επίσης δυσκολία στη Březová. Ο πρωτοεμφανιζόμενος στην ERC1 Junior και απόφοιτος της κατηγορίας ERC3 Junior από την 4η θέση που ξεκίνησε τον αγώνα υποχώρησε στην 11η καθώς νοιώθει αδιάθετος και δεν κοιμήθηκε αρκετά χθές βράδυ.