Εκτός φινλανδίας ο Hayden Paddon

48

Εκεί που όλα έδειχναν την επιστροφή του Hayden Paddon στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και στον αγώνα την Φινλανδίας μια συντριβή που είχε στα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα τον θέτουν εκτός μάχης.

Ο οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία στη δοκιμασία που έκανε με το M-Sport Ford είχε μια προσκρούση σε ένα βράχο που ήταν μέσα στην διαδρομή με αποτέλεσμα να καταστρέψει το μπροστινό μέρος του αγωνιστικού και να φύγει από το δρόμο καταλήγοντας στα χωράφια και τα δέντρα.

Η επιλογή του  Hayden Paddon να δοκιμάσει το αγωνιστικό αυτοκίνητο αποδεικνύεται καταστροφική καθώς μετά το ατύχημα η ομάδα δεν προλαμβαίνει να ετοιμάσει άλλο καθώς είναι αρκετά μεγάλη η ζημιά και έτσι χωρίς αυτοκίνητο δεν μπορεί να λάβει μέρος. Η ομάδα της M-sport άμεσα διερεύνησε όλα τα ενδεχόμενα για να επισκευάσει το αυτοκίνητο αλλά σύντομα κατέληξε ότι δεν θα ήταν δυνατή καμιά  επιλογή.

« Είναι τόσο απογοητευτικό» ανάφερε ο επικεφαλής της ομάδας Rich Millener «το αυτοκίνητο χρειάζεται ένα σασι και δεν έχουμε και αν είχαμε για να κτίσουμε ένα αυτοκίνητο από την αρχή θα χρειαζόμασταν τουλάχιστο τέσσερις μέρες. Δεν είναι δυνατή η επιδιόρθωση του»

Από την πλευρά του ο Paddon αρκετά στεναχωρημένος δήλωσε: “ Τι θα μπορούσα να κάνω μετά το ατύχημα. Απολύτος τίποτα προσπαθήσαμε να το επιδιορθώσουμε αλλά δεν προλαμβαίνουμε. Είναι πραγματικά πολύ σκληρό αυτό καθώς ήθελα πολύ να επανέλθω στην ενεργό δράση. Δεν έγινε κανένα λάθος από εμάς ο βράχος ήταν μέσα στην διαδρομή και δεν μπορέσαμε να τον αποφύγουμε” και συμπλήρωσε «Έχουμε χτυπήσει το βράχο ακριβώς στην μέση του αυτοκινήτου και απλώς μας πέταξε από την γραμμή και κατευθείαν στα δέντρα» εξήγησε ο οδηγός και κατέληξε « Με αυτή την ταχύτητα σε ένα στενό κομμάτι δρόμου σαν αυτό δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις και δεν το έκανα. Δυστυχώς είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι κρίμα πολύ κρίμα…»

Να τονίσουμε ότι η M-sport έχει ήδη χάσει και τον κανονικό της οδηγό τον Elfyn Evans για τον αγώνα της Φινλανδίας καθώς τραυματίστηκε σε ένα ράλι στην Εσθονία οπότε θα εκπροσωπείται από τον Teemu Suninen και τον αντικαταστάτει του Evans το Gus Greensmith