Ελαφρύ πλεονέκτημα για τον Lukyanuk

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με το τέλος της σημερινής μέρας είναι στην 5η θέση της ERC1 Junior

84

Ο Alexey Lukyanuk έχει δημιουργήσει ένα λεπτό πλεονέκτημα κατά 3,1 σε σχέση με τον Pierre-Louis Loubet με την ολοκλήρωση της σημερινής πρώτης ημέρας του εναρκτήριου αγώνα των Αζορών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

Αν και ο περσινός πρωταθλητής του ERC ο Ρώσσος Lukyanuk κέρδισε και τις τρείς ειδικές, ο ηγέτης της κατηγορίας ERC1 Junior, Loubet, που ήταν ο ταχύτερος στην κατατακτήρια ειδική βρισκόταν πίσω του καθ ‘όλη τη διάρκεια της μέρας, σε μια μάλιστα ειδική τελείωσε μόλις 0,1 δευτερόλεπτα πίσω από τους Ρώσους στην ειδική Mediana Remédios.

Υπήρξε μια μικρή ανησυχία για τον Lukyanuk προς το τέλος της τελευταίας σημερινής ειδικής, καθώς το ταμπλό και τα αντίστοιχα κουμπιά του Citroën C3 R5 δεν λειτουργούσαν πλήρως.

Ο συμπαίκτης του Mattias Adielsson, υποψήφιος του ERC1 Junior, αγωνιζόταν με το banner της Σουηδικής Εθνικής Ομάδας, καθυστέρησε πάνω από ένα λεπτό με ηλεκτρικά grimmlins στην αδελφή C3 R5, η οποία προκάλεσε το αυτοκίνητό του να σταματήσει και στις δύο SS2 και SS3 και τον έριξε στην έκτη θέση στο ERC1 Juinor.

Ο νικητής του Rallye των Αζορών 2016 Ρικάρντο Μουρά βρίσκεται στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου με 1.9 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα από τον Chris Ingram της Toksport WRT που είναι στην τέταρτη θέση, ο οποίος επίσης βρίσκεται στην δεύτερη θέση στο ERC1 Junior και μόλις 9.9s από τον πρωτοπόρο του αγώνα Lukyanuk.

Ο νικητής του πρωταθλήματος ERC1 Junior και ERC3 Junior Marijan Griebel είναι πέμπτος στην επιστροφή του στο ERC, οδηγώντας ένα Volkswagen Polo GTI που προετοιμάστηκε από την Baumschlager Rallye & Racing. Είχε αρχικά την τρίτη θέση, αλλά υποχώρησε πίσω στην έκτη θέση, όταν είχε μια παρακέντηση ενώ βγήκε εκτός γραμμής στο SS2, αν και γρήγορα ανέκαμψε για να ολοκληρώσει την ημέρα στην πέμπτη, 10.4s από το πρωτοπόρο.

Ο Griebel υποβάθμισε τον οδηγό της Sports Racing Technologies Łukasz Habaj στην έκτη θέση στην τελευταία ειδική της ημέρα τη Marques superspecial. Ο Bruno Magalhães είναι έβδομος που παλεύει για να βρει ένα καλό set-up στο i20 R5 της Hyundai Portugal. Ακολουθούν ο Ricardo Teodósio, Luís Rego και Norbert Herczig που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Το πορτογαλικό ζευγάρι και οι συνεργάτες του ARC Sport Migue Correia και Pedro Almeida διαχωρίζονται με μόλις 0,3 δευτερόλεπτα στη μάχη τους για την τρίτη θέση στο ERC1 Junior. Οι δύο ήταν πίσω από τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα αρχικά, αλλά ο συμπατριώτης μας είχε μια παρακέντηση στη ειδική Marques και υποχώρησε πέμπτος μόλις 2,9 από τον τρίτο Correia.

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς ξεκινούσαν πρώτοι το πέρασμα από τις ειδικές και καθάριζαν δρόμο για τους υπόλοιπους. Αυτό τον άχαρο ρόλο θα έχουν και αύριο όπου η μέρα περιλαμβάνει ακόμη επτά ειδικές διαδρομές.

Παρά τις δυσκολίες του αυτοκινήτου του, το Adielsson βρίσκεται ακόμα σε εντυπωσιακό φάσμα στη μάχη του ERC1 Junior είναι 20,8s πίσω από τον Τσουλόφτα στην έκτη.

Μια απίστευτη μάχη πραγματοποιείται και στο ERC2, με τον Sergei Remennik να οδηγεί τον Juan Carlos Alonso σε μόλις 0,3s. Αντάλλαξαν θέσεις σε κάθε ειδική, ο Alonso πήρε το προβάδισμα μακριά από το Remennik στην SS2 μόνο για να χάσει ξανά στην SS3.