Ελαφρύ προβάδισμα πήρε ο Ott Tanak

43

Με την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους του Ράλι  Γύρος της Κορσικής , 4ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ο Εσθονός πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ott Tanak  έχει ελαφρύ προβάδισμα στον αγώνα.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές, τρεις επαναλαβανόμενες και ο Εσθονός είναι + 1,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πρώην ηγέτη Elfyn Evans.  Μια ομάδα από τέσσερις οδηγούς έχουν διαφορά μόλις 7.6 δευτερόλεπτα φτάνωντας στο σέρβις στο Πόρτο Βέκιο μετά από ένα αναστατωμένο πρωινό στα βουνά στο νότιο τμήμα του νησιού.

Αφού επέζησε μετά από τη συνάντηση με λίγες αγελάδες στην εναρκτήρια ειδική, ο Tänak ήταν δεύτερος ταχύτερος στην ειδική του Valinco 25.94χλμ πριν ολοκληρώσει το πρωινό σκέλος με το ταχύτερο χρόνο στην Alta-Rocca 17,37χλμ.

“Ήταν ένα καλό πρωινό, όχι ένα πολύ καλό πρωινό αλλά συνεπή”, δήλωσε ο πιλότος του Toyota Yaris. “Δεν υπάρχουν θέματα, αλλά πιστεύω ότι ο ρυθμός μου μπορεί να βελτιωθεί. Γενικά το αυτοκίνητο λειτουργεί καλά, απλά πρέπει να καταλάβω αυτές τις νέες ειδικές. “

Ο Evans έδωσε το προβάδισμα στον Tänak στο Valinco, αλλά ο τρίτος ταχύτερος του χρόνος στην Alta-Rocca κράτησε τον οδηγό της Ford Fiesta στην δεύτερη θέση γενικής. “Δεν είχα μια τέλεια διαδρομή στη μεσαία ειδική και έδωσα την πρωτοπορία στο Ott, αλλά αλλιώς ήταν αρκετά ίσος” , είπε.

Ο Ουαλός ήταν 2,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Thierry Neuville, ο Βέλγος αγωνιζόμενος με το χειρισμό του Hyundai i20 και με το set-up. “Το συναίσθημα είναι λίγο καλύτερο, αλλά οι σημειώσεις μου είναι μερικές φορές πολύ αργές μερικές φορές πολύ γρήγορες”, εξήγησε.

Ο συμπαίκτης του Dani Sordo ήταν 4,1 δευτερόλεπτα πιο πίσω στην τέταρτη θέση. Ο Ισπανός έπεσε πίσω από το Neuville στην Alta-Rocca καθώς η χαμηλή θέση εκκίνησης σήμαινε χαλίκι που έπεσε στην άσφαλτο από όσους έκαναν τους δρόμους βρώμικους.

Ο Teemu Suninen ήταν ο καλύτερος από τους υπόλοιπο στην πέμπτη θέση, ο οδηγός του Fiesta είναι 8,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sordo διατηρώντας τον ρυθμό του υπό έλεγχο μετά την πρόωρη έξοδό του από τον προηγούμενο αγώνα στο Μεξικό.

Οι σημειώσεις Pace ήταν ένα μεγάλο σημείο ομιλίας στις νέες ειδικές και ο Jari-Matti Latvala ήταν ένας από τους πολλούς οδηγούς με δουλειά. Τα σημειώματα του ήταν πολύ επιφυλακτικά και αφού έχασε περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα στο Valinco, ήταν έκτο γενικής.

Ο Esapekka Lappi ήταν έβδομος στην κορυφή της Citroën C3, παρά το γύρισμα στην Alta-Rocca. Ο συμπαίκτης τους Sebastien Ogier  είναι στην όγδοη θέση, προσπαθώντας να αναρριχηθεί στην σειρά μετά το σφάλμα του στην εναρκτήρια ειδική. «Αγωνίζομαι πολύ με το αυτοκίνητο. Κάναμε κάποιες αλλαγές και τώρα αισθάνεται καλύτερα », είπε.

Ο Kris Meeke ήταν ένατος, ο Βρετανός ανακάμπτει από την αρχική του απώλεια για να κερδίσει την ειδική Valinco και να διεκδικήσει το δεύτερο χρόνο στην Alta-Rocca. Ο ηγέτης της WRC 2 Eric Camilli συμπληρώνει την πρώτη βαθμολογημένη δεκάδα της γενικής κατάταξης.