Ελπίζει να πλασαριστεί στην δεκάδα ο Marcus Gronholm

59

Ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής Marcus Gronholm, επιστρέφει στην ενεργό δράση στο 2ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι στην Σουηδία στο τιμόνι ενώς Toyota Yaris και ελπίζει να πλασαριστεί στην κορυφαία δεκάδα.

Ο Φινλανδός, 51 ετών, είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του αγώνα WRC της Σουηδίας και επέλεξε αυτόν τον αγώνα για να πραγματοποιήσει μια εφάπαξ επιστροφή εννέα χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. 


Και ενώ η εμφάνιση του Grönholm αυτή τη φορά είναι κυρίως για διασκέδαση, ένα καθυστερημένο δώρο 50 χρόνων για τον εαυτό του, εξακολουθεί να θέλει να είναι γρήγορος. 

“Είναι ωραίο να επιστρέψω και πριν από τον αγώνα είναι εύκολο να πούμε ότι θα είμαι ευτυχισμένος απλώς με το αυτοκίνητο, αλλά φυσικά δεν θα είμαι χαρούμενος αν η ταχύτητα είναι πολύ μακριά”, δήλωσε ο Grönholm στο wrc.com. 

“Είναι ενδιαφέρον να οδηγώ ένα κορυφαίο αυτοκίνητο για άλλη μια φορά, αλλά και αρκετά δύσκολο νομίζω.Τι είναι δυνατόν τελικά-σοφός, δεν ξέρω Αλλά ξεκινήστε με την κορυφή 10. Αν το κάνουμε καλύτερα, αυτό είναι εντάξει.” 

Ο Grönholm θα είναι επικεφαλής του πρώην αντιπάλου Sébastien Loeb στην έξοχη ειδική της Πέμπτης στο Karlstad, αλλά έχασε τις πιθανότητες να νικήσει τον εννέα φορές πρωταθλητή.

Ο Grönholm είπε: “Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με τον Sébastien, έχει οδηγήσει συνεχώς κάτι, ράλι ή rallycross, δεν έχω κάνει κανένα διαγωνισμό, ο τελευταίος μου αγώνας WRC ήταν πριν από εννέα χρόνια, οπότε ο αγώνας μπορεί να είναι λίγο δύσκολος”. 

Παρά την αποχώρησή του από τον ανταγωνισμό, το Grönholm δεν είναι ξένος προς τα τελευταίας γενιάς αυτοκίνητα παγκόσμιων ράλι. Δοκίμασε το Polo της νέας εποχής της Volkswagen για 24 ημέρες πριν αποσυρθεί στα τέλη του 2016 και τον περασμένο μήνα δοκιμάσε το Yaris στο χιόνι για 300km.  

Ο Grönholm μπορεί επίσης να υπολογίζει στη συνεργασία του με τον Timo Rautiainen, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος του συνοδηγός το 2010.

“Στην επανάληψη ήταν σαν να μην είχαμε ποτέ ξεφύγει – bang, ήταν εκεί αμέσως. Εντάξει, οι σημειώσεις μου ίσως να μην είναι τέλειες γιατί τους έκανα λίγο στην ασφαλή πλευρά, αλλά το έργο μεταξύ μας είναι τέλειο” , είπε.