Ελπίζουν ακόμη στην Citroen Racing

Μίλησε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ανάφερε ότι θα τα δώσουν όλα για όλα στους τέσσερις αγώνες που απομένουν

26

Οι ελπίδες του Sébastien Ogier για την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου έχουν περιοριστεί καθώς η ομάδα της Citroen Racing έκανε ένα βήμα οπισθωχώρησης στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της γερμανίας.

Ο αγωνιστικός δυευθυντής της ομάδας Pierre Budar αναγνωρίζει αυτό και σε δηλώσεις που έκανε στο wrc.com ανάφερε «Χάσαμε κάτι η εμφάνιση που κάναμε ήταν απαγοητευτική όπως και η όλη μας απόδοση».

«Δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των οδηγών μας και δεχθήκαμε ένα σημαντικό κτύπημα στην πιο δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος»

Ο Esapekka Lappi αν και κατάφερε να φτάσει πιο ψηλά από τον Ogier στην γενική κατάταξη μετά από οδηγίες της ομάδας στην τελική υπηρεσία έλαβε σκόπιμα ποινή ο φινλανδός οδηγός και ο πολυπρωταθλητής Γάλλος τερμάτισε έβδομος και αμέσως πιο πίσω ο Φινλανδός.

Το ζήτημα του χειρισμού του C3 στην άσφαλτο εμφανίστηκε για την ομάδα στον προηγούμενο αγώνα στην άσφαλτο της Κορσική. Στη συνέχεια, ο Budar υποσχέθηκε μια λεπτομερή ανάλυση στην πτώση της φόρμας της ομάδας μετά τον εντυπωσιακό ρυθμό του C3 στο δρόμο προς τη νίκη στην Ισπανία πέρυσι στα χέρια του Sébastien Loeb.

“Νομίζαμε ότι είχαμε καταλάβει τους λόγους για την μειωμένη απόδοση στην Κορσική και είχαμε κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για αυτόν τον ασφάλτινο αγώνα στη Γερμανία. Ελπίζαμε να είμαστε μεταξύ των πρωταθλητών αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πραγματικά την απόδοση που θέλαμε », είπε.

“Ήμασταν πιο κοντά στους πρωτοπόρους στη Γερμανία παρά στην Κορσική, αλλά ακόμα πολύ μακριά για να είμαστε ικανοποιημένοι. Προφανώς χάσαμε κάτι στις προετοιμασίες μας ».

Ο Pierre Budar αναφέρθηκε και στον κακό καιρό που παρεμπόδισε την προετοιμασία  της ομάδας πριν από τον αγώνα στη Γερμανία.

“Η μόνη πλήρης ημέρα των δοκιμών που διενήργησαν οι Sébastien και Julien Ingrassia διακόπηκε από τη βροχή, κάτι που δεν είχαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα στο τέλος. Έτσι, αυτό μας εμπόδιζε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα δοκιμών μας σε ξηρό άσφαλτο “, πρόσθεσε.

Ο Ogier γλίστρησε στην τρίτη θέση στη μάχη τίτλου, 40 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ott Tänak και καθώς απομένουν ακόμη 120 διαθέσιμοι βαθμοί από τους τελευταίους τέσσερις γύρους, παρά την απογοήτευση, πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα αρκετός αγώνας.

«Ελπίζαμε να αγωνιζόμαστε για τις κορυφαίες θέσεις επειδή ήταν ένας σημαντικός αγώνας και ο στόχος μας ήταν σαφώς να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε τα πράγματα στο πρωτάθλημα», εξήγησε.

“Ωστόσο, γρήγορα έγινε φανερό ότι οι δοκιμές μας πριν από τον αγώνα δεν έβαλαν σωστά τις ατέλειες του αυτοκινήτου και τα ζητήματα που είχαμε στην Κορσική επανεμφανίστηκαν. Παρά τη δύσκολη μας κατάσταση, η σεζόν δεν έχει τελειώσει και δεν είμαστε σε αυτούς που παραιτούνται. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ξεκινώντας από την Τουρκία όπου θα είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε όλοι για ένα καλό αποτέλεσμα “.