Εμπειρία από την Κύπρο θέλει ο Niki Mayr-Melnhof

27

Ο Αυστριακός πρωταθλητής Niki Mayr-Melnhof έχει δηλώσει συμμετοχή για το Ράλι Κύπρος που θα πραγματοποιηθεί 27-29 Σεπτεμβρίου και έχει στο μυαλό του το μέλλον.

Ο Mayr-Melnhof στοχεύει σε μια πλήρη καμπάνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι το 2020 και βλέπει το δύσκολο χωμάτινο αγώνα στην Κύπρο ως “τέλεια προετοιμασία” για την επόμενη σεζόν.

“Είναι ένα από τα πιο απαιτητικά χωμάτινα ράλι σε ολόκληρο τον κόσμο, θα θέλαμε να κάνουμε ολόκληρη την χρονιά τον επόμενο χρόνο και επομένως θα είναι μια τέλεια προετοιμασία για το 2020”, εξήγησε. «Τρέχουμε φέτος για να αποκτήσουμε εμπειρία στο ERC και να μάθουμε όσο μπορούμε τους αγώνες της επόμενης χρονιάς. Λατρεύω επίσης την οδήγηση στο χώμα, οπότε ανυπομονούμε πραγματικά να έχουμε κάποια διασκέδαση και ένα καλό αποτέλεσμα. “

Ο Mayr-Melnhof, έχοντας αλλάξει πριν από τρία χρόνια από αγώνες GT σε αγώνες ράλι , παραδέχεται ότι έχει πολλά να μάθει τόσο για το χώμα όσο και για την άσφαλτο καθώς διαφέρουν αρκετά από τους αγώνες πίστας. “Το Schnebergland Rallye είναι μέρος του Αυστριακού Πρωταθλήματος και είναι εξαιρετικά δύσκολο. Καταφέραμε να το κερδίσουμε πέρυσι και ελπίζουμε ότι θα κάνουμε κάποιες σωστές δοκιμές σε μερικές ειδικές πριν από το Ράλι Κύπρος.

“Ο κύριος στόχος μας θα είναι να ολοκληρώσουμε τον αγώνα και να συγκεντώσουμε  περισσότερα δεδομένα και εμπειρία για τον επόμενο χρόνο. Θα θέλαμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς, αλλά ρεαλιστικά θα είμαστε χαρούμενοι αν ολοκληρώσουμε το ράλι στην πρώτη μας προσπάθεια ».

Ο Mayr-Melnhof οδηγεί ένα Ford Fiesta R5 προηγούμενης γενιάς που διαχειρίζεται η εταιρεία The Drift Company. Ελπίζει να αναβαθμιστεί στο Fiesta R5 με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές εγκαίρως για την νέα χρονιά του ERC και ίσως να τρέξει με αυτό στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς το Rally Hungary 8-10 Νοεμβρίου.