Εν αμφιβόλω και το MotoGP ΗΠΑ ελέω Covid-19

8

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος μας συστήνουν οι ειδικοί σε κάθε περίπτωση. Αρκετές φορές είδαμε και ακούσαμε προσεγγίσεις που αγγίζουν τα όρια της υστερίας.

Συνεχώς λέμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και η ψυχραιμία έλα όμως που το ένα μετά το άλλο γεγονότα που συμβαίνουν δεν μας αφήνουν σε ψυχραιμία…

Ο Κορωνοϊός και η συνεχής εξάπλωση του έχει προκαλέση αρκετά προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η παραγωγή σε πολλά εργοστάσια της Κίνας σταμάτησε ή επιβραδύνθηκε σημαντικά. Σαν αποτέλεσμα στην Ιαπωνία, την Κορέα αλλά και στην Ευρώπη, όλοι όσοι είχαν την Κίνα σαν ένα από τους βασικούς της προμηθευτές κτυπήθηκαν καθοριστηκά.

Ακόμη πιο σοβαρό πλήγμα και ηχηρό κτύπημα ήταν η ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Δεν έχει ξανασυμβεί  κάτι τέτοιο και η οικονομική ζημιά τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους εκθέτες ήταν μεγάλη.

Οι παράπλευρες απώλειες φαίνεται να κτυπούν ακόμη και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το κορυφαίο κομμάτι της Formula 1 πλήγηκε και αυτό καθώς ακυρώθηκε το GP της Κίνας και καθώς βρισκόμαστε μόλις μια βδομάδα πριν από την επίσημη έναρξη του είναι αμφίβολο αν θα διεξαχθεί σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα.

Σε όλες τις χώρες σε όλους τους τομείς είδαμε να ακυρώνονται προγραμματισμένες εκδηλώσεις ή και να ματαιώνονται την τελευταία στιγμή.

Πανικό είδαμε και στα χρηματιστήρια που σιγά σιγά άρχισε να υποχωρεί και καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρόκειται για πανδημία γιατί όλα αυτά;

Ας ελπίσουμε ότι παρά την εξάπλωση της νόσου καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας είναι ακόμη χαμηλά, χαμηλότερα αυτών του Η1Ν1 και αυτά εμφανίζονται αυξημένα μόνο σε μεγάλες ηλικίες και άτομα με υποκειμενικό νόσημα.

Αντιθέτως όμως βλέπουμε μέρα με την μέρα να δημιουργούνται νέα δεδομένα σε όλους τους τομείς.

Οι τοπικές αρχές στο Τέξας των ΗΠΑ κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Covid-19, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την τέλεση του πρώτου αγώνα για το 2020 στο Circuit Of The Americas, στις 5 Απριλίου.

Ο δήμαρχος του Austin, Steve Adler, παρουσία του δικαστή της κομητείας Travis, Sarah Eckhardt, στην οποία υπάγεται η πίστα Circuit Of The Americas, η οποία ήταν προγραμματισμένη να φιλοξενήσει τον τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2020 αλλά τελικά τον… πρώτο μετά την απόφαση για ακύρωση του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στο Κατάρ και την αναβολή του GP Ταϊλάνδης, έθεσαν χθες την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των εύλογων ανησυχιών που έχουν προκύψει μετά την εξάπλωση του ιού Covid-19.

Όπως ανακοινώθηκε, όλες οι εκδηλώσεις στις οποίες μπορούν να παραστούν πάνω από 2.500 άτομα ακυρώνονται, εκτός αν οι εκάστοτε οργανωτές τωντελευταίων αποδείξουν στους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς ότι θα εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα που είναι σε θέση να περιορίσουν τη μετάδοση του ιού.

Μέχρι στιγμής στο Τέξας υπάρχουν τουλάχιστον 17 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά κανένα έως τώρα στο Austin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η διοργανώτρια αρχή του MotoGP έδωσε στη δημοσιότητα ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα αγώνων για το φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το GP ΗΠΑ, αλλά και το GP Ταϊλάνδης, το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει τελικά στις 4 Οκτωβρίου. Ως απόρροια της εν λόγω «μετάθεσης», το GP στην Aragon της Ισπανίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 4 Οκτωβρίου, «μετακομίζει» στις 27 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά το αγώνα στο Misano της Ιταλίας.