Ενισχύει το πρόγραμμα R5 η Hyundai Motorsport

28

H Hyundai Motorsport πέραν από την ενίσχυση της ομάδας για τη νέα χρονιά με τον πρωταθλητή οδηγών Ott Tanak θα παρουσιάσει δυό νέα αυτοκίνητα i20 R5 στους επόμενους 18 μήνες, καθώς η κορεατική ομάδα ενισχύει την παρουσία της για τις νέες κατηγορίες WRC 2 και WRC 3  της επόμενης χρονιάς.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Andrea Adamo, διερευνά επίσης τη διοίκηση μιας ομάδας της Hyundai WRC 2 το 2020, αλλά δήλωσε ότι θα το κάνει μόνο αν μπορούσε να γίνει με σωστό τρόπο ως επίσημη ομάδα. «Θα ήθελα πραγματικά να το κάνω», είπε. “Βάζω έναν εσωτερικό προϋπολογισμό μαζί, θέλω να το κάνω με τον σωστό τρόπο. Σίγουρα, θα χρειαστώ μικρή υποστήριξη από τους πελάτες επειδή δεν έχω τον συνολικό προϋπολογισμό, αλλά θέλω να το κάνω σωστά. Θα έπρεπε να είναι η ναυαρχίδα του αυτοκινήτου R5”, εξήγησε.

Ο Craig Breen δοκιμάζει επί του παρόντος αναθεωρήσεις για ένα νέο i20 το οποίο θα είναι έγκυρο έγκαιρα για το Rallye Monte-Carlo του Ιανουαρίου. Το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο θα βασιστεί στο νέο αυτοκίνητο i20 της εταιρείας, αναμένεται στα μέσα του 2021.

“Από τον Ιούλιο ξεκινήσαμε μια σοβαρή διαδικασία ανάπτυξης, όχι ότι η διαδικασία δεν ήταν σοβαρή πριν, αλλά τώρα βάζουμε ακόμα περισσότερη ενέργεια επειδή είχαμε περισσότερους ανθρώπους να δουλεύουν σε αγώνες πελατών. Όταν άρχισα είμαστε τρεις άνθρωποι, τώρα είμαστε 70 », δήλωσε ο Adamo.

“Εργαζόμαστε για τους αποσβεστήρες (κόντρα σούστες), την ανάρτηση και τον κινητήρα και ο στόχος είναι να εγκρίνουμε τα νέα εξαρτήματα  πριν από την 1η Ιανουαρίου για να διατηρήσουμε το τρέχον αυτοκίνητο ακόμα πιο ανταγωνιστικό από όσο είναι.”

Ο Adamo  είπε ότι το “ενδιάμεσο” αυτοκίνητο του 2020 ήταν ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης του πελάτη στο προϊόν. “Πρέπει να δείξουμε στους πελάτες μας ότι δεν πετάμε την πετσέτα μέσα. Εργαζόμαστε πολύ, πολύ σκληρά για να φτιάξουμε το καινούργιο R5 αυτοκίνητο, το κάνουμε αυτό για να κρατήσουμε τους πελάτες μας, αλλιώς οι αντίπαλοί μας θα πλησιάσουν”, πρόσθεσε .