Εντάθηκε η μάχη στην ERC3 με τον Bernardi μπροστά

18

Ο Florian Bernardi παραμένει μπροστά στην κατηγορία ERC3 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, αλλά η μάχη για το δεύτερο έχει ενταθεί, ανάμεσαμε στους Jean-Baptiste Franceschi και του Yohan Rossel.

Ο Bernardi, που οδηγά ένα Renault Clio R3T, είχε κερδίσει τις περισσότερες ειδικές χθές, αλλά έπρεπε να πάρει κάτι πίσω από τον Franceschi, ο οποίος ήταν σε αποστολή να πιάσει τον πιλότο της Peugeot Rally Academy Rossel για τη δεύτερη θέση στο ERC3.

Τρεις νίκες του Franceschi σήμερα μείωσαν την διαφορά από τον συμπατριώτη του και μετά την SS12, την τελευταία σημερινή πρωινή ειδική πέρασε μπροστά με 5,7s από τον Rossel.

Η αναμέτρηση για το προβάδισμα στην ERC3 δεν ξεφεύγει, καθώς ο Franceschi κάλυψε 12,5 δευτερόλεπτα από το προβάδισμα του Bernardi, με 16s να διαχωρίζουν τώρα το ζευγάρι με τέσσερις ειδικές να απομένουν.

Ο Bernardi δεν είναι ικανοποιημένος με το ρυθμό του και δήλωσε: “Το συναίσθημα δεν είναι καλό. Δεν ξέρω γιατί δεν άλλαξα τίποτα σήμερα το πρωί. Ίσως είμαι εγώ το πρόβλημα “.

Το προβάδισμα του Francheschi στην κατηγορία ERC3 Junior είναι πιο ασφαλές από ποτέ, καθώς ο πλησιέστερος αντίπαλος του ο Sindre Furuseth αντιμετώπισε πρόβλημα με τα πίσω φρένα στο αυτοκίνητό του στην SS9. Δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση των επισκευών στο δρόμο και ο οδηγός της Saintéloc Racing αναγκάστηκε να αποσυρθεί από άλλο ένα πιθανό τερματισμό στο βάθρο.

Αυτό προώθησε τον ηγέτη του ERC3 Junior, Efrén Llarena, να διεκδικά τη δεύτερη θέση στην κατηγορία, ενισχύοντας περαιτέρω την συγκομιδή βαθμών για τον τίτλο. Ο νεαρός ταλαντούχο οδηγός της Rally Team Ισπανίας έχει 26,8 δευτερόλεπτα στο χέρι από τον ομόσταυλο του Pedro Antunes, ο οποίος τρέχει με την σημαία της ομάδας ERC της Πορτογαλίας FPAK διεκδικόντας την τελική θέση στο βάθρο στην ERC3 Junior.

Ο Grégoire Munster ( ADAC Opel Rallye Junior) και ο Simon Wagner (Stengg Motorsport) συνεχίζουν τη στενή μάχη τους από χθες στο ERC3 Junior. Ο Wagner κάλυψε χρόνο από το Munster στις SS9 και SS10 για να πάρει την τέταρτη θέση για λίγο, για να πέσει και πάλι πίσω με έναν πολύ περίεργο λόγο, δεν είχε pacenotes για τα τελευταία 10 χιλιόμετρα της ειδικής Galdar.

Ο Wagner είναι τελικά πέμπτος 4,7s πίσω από το Munster μετά την τελευταία πρωινή ειδική.

Ο Grigor Grigorov συνεχίζει να πηγαίνει καλά στο ντεμπούτο του στο ERC3 Junior με την έκτη θέση στην κατηγορία, αν και ως νεοφερμένος στο ράλι και το πρωτάθλημα ήταν κατανοητό ότι αγωνίζεται με τα pacenotes του. Έπεσε πίσω από τον Sean Johnston της Saintéloc στις συνδυασμένες βαθμολογίες ERC3 κατά 0,4, με τον Αμερικανό οδηγό να κινείται μέχρι και την όγδοη θέση.

Ο Schwedt είχε καλή απόδοση την Παρασκευή το απόγευμα για να κινηθεί μέχρι και έβδομο στο ERC3 Junior αλλά αποσύρθηκε στην SS11 και παρέδωσε την θέση του πίσω στον Elias Lundberg στο δεύτερο ADAC Opel Rallye Junior Team ADAM R2.

Ο Petr Semerád ήταν το τελευταίο εναπομείναν αυτοκίνητο της ACCR της Τσεχίας στη κατηγορία ERC3 Junior και ξεκίνησε θετικά λαμβάνοντας την όγδοη θέση από τον συνάδελφο του στο Peugeot 208 R2 Kristóf Klausz. Ο Nabila Tejpar ολοκληρώνει τα πληρώματα του ERC3 Junior, ακολουθούμενος από τον επιστρέφοντα με Rally2 Miika Hokkanen.