Ενθουσιασμένοι από τις ειδικές δηλώνουν οι οδηγοί στη Χιλή

25

Τα αστέρια του Παγκοσμιού Πρωταθλήματος Ράλι που βρίσκονται στην Χιλή για τον 7ο φετινό γύρο της χρονιάς έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στους διοργανωτές του αγώνα για τις ειδικές διαδρομές και τον όλο σχεδιασμό του αγώνα.

Ως γνωστό το Ράλι Χιλής είναι ένας καινούργιος αγώνας που έχει προστεθεί στο αγωνιστικό ημερολογίο από φέτος και η χώρα της Λατινικής Αμερικής γίνεται η 32 χώρα στον κόσμο που φιλοξενεί γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα οδήγησαν τις 16 ειδικές διαδρομές του αγώνα από δύο φορές για να κάνουν σημειώσεις ρυθμού κατά τη διάρκεια των δύο ημερών αναγνωρίσεων και ήταν απόλυτα ενθουσιασμένοι από αυτές για την ποικιλία και την πρόκληση που προσφέρουν τα κυριότερα δασικά κομμάτια.

Πολλοί οδηγοί παρομοίωσαν τους χωματόδρομους κοντά στο Concepción την πόλη που φιλοξενά τον αγώνα με εκείνους που βρέθηκαν στη Φινλανδία, την Αυστραλία και τη Βρετανία και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier δήλωσε χαρακτηριστικά:  

“Φαίνονται όμορφες. Οι περισσότερες από τις ειδικές είναι σε καλή κατάσταση, με μια ομαλή επιφάνεια τις περισσότερες φορές. Υπάρχουν μερικές γρήγορες ειδικές, ειδικά αν κοιτάξετε το Σάββατο, αλλά κάποια μέρη είναι επίσης πολύ τεχνικά », ανάφερε ο οδηγός της Citroën C3.

Ο αντίπαλος του για τον τίτλο ο Ott Tänak παραδέχθηκε ότι ήταν έκπληκτος από την ομαλή φύση των σκληρά συσκευασμένων δασικών διαδρομών, που χρησιμοποιούνται τακτικά από τα φορτηγά της υλοτομίας.

“Όταν έρχεσε στη Νότια Αμερική, περιμένεις δύσκολες συνθήκες και πραγματικά δύσκολους δρόμους. Ναι, είναι πρόκληση και ο ρυθμός τους αλλάζει συνεχώς, αλλά είναι πολύ ωραίο.

“Το καλύτερο μέρος μπορεί να είναι η Κυριακή, όπου οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί αλλά με πολλά άλματα και χασήματα. Ο αγώνας ξεκινά με μερικά αρκετά αργά ταχνικά τμήματα και σταδιακά γίνεται γρηγορότερος, γρηγορότερος και ταχύτερος “, δήλωσε ο οδηγός της Toyota Gazoo που είναι ενθουσιασμένος από την πρόκληση της Χιλής

Ο Andreas Mikkelsen, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στο χθεσινό shakedown, επισήμανε ότι το μακρύτερο σκέλος της Παρασκευής είναι και το πιο σκληρό.

“Η Παρασκευή είναι η βασική ημέρα για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Οι ειδικές φαίνονται αρκετά ολισθηρές και με την πρόβλεψη του καιρού για κάποια βροχή, θα είναι ένα πλεονέκτημα να είμαστε νωρίς στο δρόμο “, δήλωσε ο οδηγός του Hyundai i20.

Υποσχέθηκε προσοχή στις πολλές πιθανές περικοπές, όπου ο γενναίος μπορεί να χάσει ζωτικά δέκατα του δευτερολέπτου από το χρόνο τους με ευθειγράμμιση των στροφών.

“Είναι πραγματικά δύσκολο να δούμε τους κινδύνους των πετρωμάτων και των δέντρων. Έχουν κόψει τις πλευρές των δρόμων και άφησαν τη βλάστηση στην κορυφή, οπότε δεν ξέρεις τι είναι κάτω. Μπορεί να πάμε πιο γρήγορα από τη στροφή, αν κοπεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι υπάρχει. Ένα λάθος και ο αγώνας έχει τελειώσει », πρόσθεσε.