Ενθουσιάστηκε η Toyota με τον ρυθμό του 2021 GR Yaris

42

H Toyota Gazoo Racing είναι πλήρως ευχαριστημένη με τον ρυθμό εξέλιξης του ολότελα νέου 2021 GR Yaris.

Οι δοκιμές του αυτοκινήτου ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, αλλά σταμάτησαν τον Απρίλιο όταν η FIA εφάρμοσε την απαγόρευση δοκιμών μετά την εξάπλωση του Covid-19. Παρά την έλλειψη προόδου on-the-road για το GR Yaris, ο πρωταθλητής των κατασκευαστών του 2018 είναι πεπεισμένος ότι το αυτοκίνητο προχωρά καλά.

Οι δοκιμές back-to-back εναντίον του 2020 Yaris, του αυτοκινήτου που οδηγεί σήμερα τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, μετά από τρείς αγώνες που έχουν γίνει στο Μόντε Κάρλο, Σουηδία και Μεξικό έδειξε ότι ο ρυθμός του 2021 είναι ακριβώς εκεί που ο τεχνικός διευθυντής Tom Fowler ήλπιζε να είναι.

«Μετά από κάποια δουλειά με το αυτοκίνητο, κάναμε κάποιες ακόμα επιδόσεις με βάση την απόδοση στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της δοκιμής της TGR Rally πριν από τον αγώνα Guanajuato Mexico τον Μάρτιο», δήλωσε ο Fowler.

«Κανονικά, όταν κάνουμε μια δοκιμή όπως αυτή, με κάποια εξέλιξη σε αυτήν, θα ήμασταν στο δρόμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν το δοκιμαστικό αυτοκίνητο πριν από τον αγώνα ήταν στο σέρβις, θα είχαμε το αυτοκίνητο ανάπτυξης στο δρόμο.

 «Επειδή όλοι οι οδηγοί τρέχουν κοντά στο μπροστινό μέρος του αγώνα στο Μεξικό, όλοι ήθελαν να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χαλίκια στην επιφάνεια, οπότε ο χρόνος λειτουργίας μας με το νέο αυτοκίνητο ήταν λίγο περιορισμένος. Το τρέξαμε μόνο το απόγευμα.

«Μόλις ήμασταν σίγουροι ότι το αυτοκίνητο είχε φτάνει στο σωστό επίπεδο, ξεκινήσαμε να κάνουμε πλάτη με πλάτη με το τρέχον αυτοκίνητο. Είχαμε μερικά πολύ θετικά αποτελέσματα στο back-to-back. Σύντομη περίληψη θα ήταν ότι δεν είναι ακόμα αρκετά εκεί στο τέλειο, αλλά είναι πολύ κοντά », πρόσθεσε.

Ένα τρίτο αγωνιστικό GR Yaris WRC πλησιάζει στην ολοκλήρωση του στο εργοστάσιο της TGR στη Φινλανδία.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο ολοκαίνουργιο τετρακίνητο GR Yaris αυτοκίνητο παραγωγής της Toyota. Αυτό σημαίνει ότι η Toyota θα τρέξει με τρία διαφορετικά αυτοκίνητα WRC σε τρία χρόνια, με το τρέχον Yaris να αντικαθίσταται από το GR Yaris της επόμενης σεζόν, και το υβριδικό αυτοκίνητο 2022 να έρχεται μια σεζόν αργότερα.

ΠΗΓΗ: WRC.Com