Εντός έδρας 1-2 για την Toyota στο Fuji Speedway

8

Ο 60στος αγώνας στην ιστορία του WEC διεξήχθη στην πίστα Fuji Speedway της Ιαπωνίας, με την Toyota να κάνει το 1-2 “εντός έδρας”. Η ιαπωνική εταιρία πέτυχε το απόλυτο γι’αυτή, με τους Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima και Brendon Hartley με το TS050 Hybrid #8 να βλέπουν πρώτοι την καρό σημαία.

Ακολούθησαν οι Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez, με το TS050 Hybrid με τον αριθμό 7, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Bruno Senna, Gustavo Menezes και Norman Nato με την Rebellion R13.

Overall Podium LMP1- 6 Hours of Fuji – Fuji International Speedway – Oyama – Japan

Ο δεύτερος γύρος της Season 8 πραγματοποιήθηκε κάτω από μικτές καιρικές συνθήκες καθόλη την διάρκεια των εξι ωρών του.

Η #8 Toyota TS050 Hybrid των Buemi, Nakajima Hartley ξεκίνησε τον αγώνα από την Pole Position και έφτασε με σχετική άνεση στο τερματισμό για να σηματοδοτήσει την 7η νίκη της Ιαπωνικής εταιρείας στο θεσμό που ξεκίνησε το 2012. Παράλληλα είναι και η τέταρτη νίκη στην Fuji Speedway για τον Kazuki Nakajima. To μόνο εμπόδιο που συνάντησαν στην διαδρομη τους οι νικητές στις έξι ώρες του αγώνα είναι μια επιβολή ποινής για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στα Pitlane που δεν ήταν αρκετή να τους αλλάξει την θέση στην κατάταξη.

Το αδελφό αυτοκίνητο με τον #7 των Conway, Kobayashi και Jose Maria Lopez έφτασε στο τερματισμό με 33.955 δευτερόλεπτα διαφορά.

Όπως προαναφέραμε και στην αρχή το χαμηλότερο σκαλί στο βάθρο συμπλήρωσε το Rebelion Racing με το τρίο των οδηγών  Bruno Senna, Gustavo Menezes Norman Nato να αντιπαλεύει για την πρώτη μισή ώρα του αγώνα τις Toyota αλλά στη συνέχεια να χάνει έδαφος από αυτές μέχρι το τερματισμό.

Podium LMP2- 6 Hours of Fuji – Fuji International Speedway – Oyama – Japan

Η ομάδα της LNT είχε μια δύσκολη κούρσα με την AER Ginetta G60-LT-P1 λόγω τεχνικών προβλημάτων που περιλάμβανε και μια διακοπή έξι λεπτών. Δεν έφταναν αυτά το #6 αυτοκίνητο της δέχθηκε και ποινή την τελευταία ώρα του αγώνα λόγω τεχνικής παράβασης.

Η Ολλανδική ομάδα ήταν η νικήτρια στην ανταγωνιστική κατηγορία LMP2 που είχε αρκετές εναλλαγές στην πρωτοπορία του αγώνα καθόλη τη διάρκεια του. Πρώτος την γραμμή τερματισμού στο τιμόνι της #29 Orega 07-Gibson πέρασε ο Nyck De Vries που μοιραζόταν το τιμόνι με τους Frits Van Eerd και Giedo Van Garde  που γιόρτασαν την πρώτη νίκη για την Racing Team Nederland  η οποία βλέπει την ομάδα να κατακτά την κορυφή της κατάταξης στην LMP2.

Η βρετανική ομάδα JOTA με τους Anthony Davidson, Antonio Da Costa, Roberto Gonzales έκαναν μια ισχυρή μάχη στο #38 αγωνιστικό τους αλλά μια πιο αργή στάση στα pit την τελευταία στιγμή τους άφησε 25.808s πίσω από τους Ολλανδούς.

Η Jackie Chan DC Racing  εξασφάλισε την χαμηλότερη θέση στο βάθρο στην #37 ORECA που οδηγούσαν οι Ho-Pin Tung, Gabriel Aubry Will Stevens.

H United Autosport αντιμετώπιζε μικροδιακοπές λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών στην πίστα και τερμάτισε στην 4η θέση ακολουθούμενη από την #33 High Class Racing Kenta Yamashita Mark Patterson Anders Fjordbach.

Μετά το τέλος του αγώνα στο τεχνικό έλεγχο που έγινε παρουσιάστηκε παραβίαση τεχνικών κανονισμών από την #38 Jota που τερμάτισε στην δεύτερη θέση που αυτομάτος είχαμε ανακατατάξεις προς τα πάνω για τις άλλες ομάδες έτσι στο τέλος  η αγλοαμερικανική ομάδα της United Autosports βρέθηκε στο βάθρο.

Ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος αγώνων αντοχής θα γίνει 8-10 Νοεμβρίου με τον 3ο γύρο στην πίστα της Σαγκάη στην Κίνα με τον 4ώρω αγώνα.