Εντυπωσιάζει ο Τσουλόφτας στην πρωτοπορία ο Lukyanuk

161

Ο Alexey Lukyanuk επέκτεινε τη διαφορά του στην μάχη του Azore Rallye εναρκτήριου αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA από το δέκα φορές πρωταθλητή της Πορτογαλλίας Ρικάρντο Μούρα, με την ολοκλήρωση του πρωινού σημερινού σκέλους που περιλάμβανε τρείς ειδικές διαδρομές.

Ο πρωταγωνιστής πρωταθλητής Lukyanuk, οδηγώντας ένα Citroën C3 R5 που ετοιμάζει η Sailintok, κέρδισε τόσο την ειδική Pico da Pedra όσο και την Sete Cidades, ενώ τερμάτισε έβδομος πίσω από τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα στην Vista do Rei. Είναι όμως 19,2s μπροστά από τον πολλαπλό πρωταθλητή Moura.

Ο ηγέτης του ERC1, Pierre-Louis Loubet, ξεκίνησε τη μέρα μόνο 3,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lukyanuk, αλλά πήρε μια σταθερή προσέγγιση στην SS4, πέφτοντας στην τέταρτη θέση πίσω από τους Moura και Łukasz Habaj (Sports Racing Technologies). Ο αθλητής της ομάδας OSCARO πέταξε περισσότερο χρόνο με ένα γύρισμα στην SS5, αλλά γρήγορα ανέκαμψε κερδίζοντας την SS6 κατά 3,7s.

Ο Habaj εξακολουθεί να κατέχει τελικά το χαμηλότερο σκαλί στο βάθρο και είναι μόλις 2,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Moura, με τον Loubet να βρίσκεται ακόμη 10,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Habaj στην τέταρτη θέση.

Ο προηγούμενος πρωταθλητής του ERC1 Junior και ERC3 Junior Marijan Griebel (Baumschlager Rallye & Racing) ανέβηκε πέμπτο σε γενικές γραμμές, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο κιβώτιο ταχυτήτων και σημείωσε τον 11ο χρόνο στην ειδική Sete Cidades. Το κέρδος του ήρθε σε βάρος του Chris Ingram, ο οποίος έπεσε στην 6η θέση με την περιστροφή και στάση που είχε στην ίδια ειδική με το πρόβλημα της αλλαγής ταχύτητας του Griebel.

Αν και έχασε αρκετό χρόνο με την καθυστέρηση του, ο Ingram είναι ακόμα δεύτερος στην ERC1 Junior, ένα λεπτό μπροστά από τον συμπαίκτη του στην Toksport WRT, τον συμπατριώτη μας Αλέξανδρο Τσουλοφτά, ο οποίος είναι τρίτος στην κατηγορία και 11ος συνολικά καθώς ξεκίνησε τη σημερινή μέρα από την 15η θέση και 5ος στην κατηγορία του.

Ο Bruno Magalhães της ομάδας της Hyundai  Πορτογαλίας, δύο φορές νικητής σε αυτό τον αγώνα, έπεσε από την έβδομη θέση στην δέκατη, χρησιμοποιόντας ένα σύνολο χρησιμοποιημένων ελαστικών για να εξοικονομήσει φρέσκα σετ καουτσούκ για αργότερα στον αγώνα. Αν και έχασε τρεις θέσεις λόγω έλλειψης οπίσθιας πρόσφυσης, ελπίζει να καλύψει το χαμένο έδαφος το απόγευμα με τα αποθηκευμένα καινούργια ελαστικά αργότερα.

Ο Norbert Herczig της MOL Racing Team με το Volkswagen Polo GTI R5 είναι στην 8η θέση, χωρίζοντας τους διεκδικήτές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα Luis Rego στην έβδομη και τον Ricardo Teodósio στην ένατη.

Η νεαρή ελπίδα της εθνικής ομάδας της Σουηδίας Matias Adielsson αναγκάστηκε να αποσυρθεί νωρίς λόγω ηλεκτρικών ζητημάτων, αλλά έχει ήδη φθάσει στην πέμπτη θέση στο ERC1 Junior αφού ο Pedro Almeida κατέρρευσε από την τέταρτη θέση στη δύσκολη ειδική Sete Cidades.

Ο Sergei Remennik είναι πλέον άνετα έξω από την κατηγορία παραγωγής αυτοκινήτων ERC2, ενώ ο επικεφαλής αντίπαλος Juan Carlos Alonso αγωνίζεται με ζημιές στο αυτοκίνητο. Ο Alonso είχε μια παρακέντηση και χτύπησε έναν τοίχο στην SS4, έπειτα χρειάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει μια άλλη παρακέντηση στη Sete Cidades, ενώ ταυτόχρονα έφερε βλάβη στην άτρακτο του Mitsubishi Lancer.

Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα θα επαναλάβουν τις τρείς πρωινές ειδικές ενώ η μέρα θα ολοκληρωθεί με ένα δεύτερο πέρασμα από την SSS Marques 2.