Επαναρχίζουν οι αγώνες στις 21 Ιουνίου με Ράλι Λεμεσού

370

Μια μετά την άλλη η χώρες του πλανήτη χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί σε μια προσπάθεια αναχέτησης της πανδημίας του κορωνοϊου. Από τα περιοριστικά μέτρα και τα διατάγματα που επεβλήθηκαν από την κυβέρνηση σταμάτησαν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις και η κανονικότητα της ζωής μας.

Με τα νέα δεδομένα που έχουμε και την πρώτη άρση μέτρων με το διάταγμα της 13η Μαϊου χαλαρώνουν κάπως τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις προπονήσεις αθλητών κάτω από μια σειρά περιοριστικών μέτρων.

Όπως προαναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου μετά και την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, μελετά τον επαναπρογραμματισμό / αναθεώρηση του Αγωνιστικού Ημερολογίου, ώστε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στους αγώνες.

Το γραφείο της ΚΟΑ επαναλειτουργεί κανονικά για την εξυπηρέτηση των διαγωνιζομένων και Σωματείων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (ΚΟΑ) κ. Ανδρέας Τσουλόφτας είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τους συναδέλφους της ιστοσελίδας autokinito.com.cy απαντώντας σε μια σειρά ερωτημάτων και αναφέρθηκε σχετικά με τα νέα δεδομένα που επέφερε η τροποποίηση του διατάγματος από την κυβέρνηση.

Ο κ. Τσουλόφτας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για το πότε ξεκινούν οι αγώνες σε όλες τις μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ευελπιστεί πως θα ολοκληρωθούν τα βασικά πρωταθλήματα ράλι και ταχύτητας και γιατί όχι και τα υπόλοιπα που είναι προγραμματισμένα για φέτος αναφέρνωντας μάλιστα και ημερομηνίες για κάποιους αγώνες.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΑ ανάφερε επίσης ότι καθώς δεν μπορεί να διοργανώσει συγκεντρώσεις για να ενημερωθούν οι αθλητές αλλά και οι οργανωτές αγώνων έχει αποσταλεί ερωτηματολόγιο σε όλους τους αθλητές και εντός της εβδομάδας που διανύουμε θα έχουν ως ομοσπονδία τις απόψεις τους και το κατά πόσο επιθυμούν μείωσει αγώνων ή ένα φούλ πρόγραμμα.

Ξεκαθάρισε ότι ως Ομοσπονδία έχουν ετοιμάσει ένα προσχέδιο του αναθεωρημένου προγράμματος και περιμένουν το νέο διάταγμα από την Κυβέρνηση στις 21 Μαϊου και αν όλα είναι θετικά και θα έχουμε νέα χαλάρωση μέτρων θα δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα. Ανάφερε επίσης ότι έχουν διαβεβαίωσεις ότι με το διάταγμα στις 7,8 ή 9 Ιουνίου θα απελευθερωθούν τα μέτρα και θα μπορούν να κάνουν αγώνες τουλάχιστο Ράλι και Ταχύτητας κάτω από κάποιους περιορισμούς καθώς αυτοί θα είναι σε ανοικτές ειδικές διαδρομές και θα μπορούν να τις παρακολουθούν θεατές.

Οσο για τους αγώνες πίστα Drift, Time Attack αναμένουμε να δούμε πότε θα μπορούν να γίνουν αγώνες στην παρουσία θεατών καθώς αυτό είναι συνηφασμένο και με τους θεατές στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Οι αγώνες ράλι αν όλα εξελιχθούν ομαλά μπορεί στις 21 Ιουνίου να έχουμε αγώνα στην Λεμεσό και την πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου το Ράλι Φοινικούδων. Μέσα στον Ιούλιοίσως έχουμε και το πρώτο αγώνα ανάβασης.

Ως γνωστό Το Ράλι Κύπρος που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι θα πραγματοποιηθεί 16-17-18 Οκτωβρίου μέσα στο Νοέμβριο θα γίνει το Ράλι Γύρος της Κύπρου και μέσα στο Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με το Ράλι Αφροδίτη.

Ο κύριος Τσουλόφτας ανάφερε και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές αγώνων αλλά και ότι ίσως να μην γίνουν οι προγραμματισμένοι αγώνες 4Χ4.  

Ανάφερε επίσης ότι πέραν τους περιορισμούς ειδικών διαδρομών μέσα από τα δάση τους επιβάλλονται πλέων περιορισμοί από Μάρτιο μέχρι και Αύγουστο από περιοχές όπου υπάρχει ωοτοκία πουλιών. Ειμαστε αναγκασμένοι να αποφεύγουμε και αυτές τις περιοχές για να μην έχουμε αντιδράσεις.

Αναλυτικά τα όσα έχει δηλώσεις στο Video στην ιστοσελίδα autokinito.com.cy