Επέκτεινε την διαφορά στην ERC3 Junior ο Llarena

38

Καθώς απομένουν δυό ακόμη ειδικές διαδρομές για την ολοκλήρωση του Ράλι Αζορών ο Efrén Llarena κέρδισε ακόμη δυό ειδικές το πρωί για να επεκτείνει το πλεονέκτημά του στο FIA ERC3 Junior στα +31.8, καθώς ο πορτογάλος αντίπαλος του Pedro Antunes έπεσε πίσω.

Το ζευγάρι των οδηγών των Peugeot 208 R2 Llarena και Antunes είχαν διαφορά μόλις +8,8 με το τέλος της χθεσινής μέρας, αλλά η τύχη τους πήγε αμέσως σε ξεχωριστές κατευθύνσεις.

Ο οδηγός της Rally Team Ισπανίας Llarena την ERC3 Junior κατά 13,9 στην διαδρομή Graminhais, ενώ ο Sindre Furuseth της Saintéloc Racing μετακόμισε αμέσως στη δεύτερη θέση.

Ο Llarena κέρδισε επίσης την ειδική του Vila Franca Sao Bras, ενώ ο Furuseth σημείωσε τον πρώτο χρόνο στην Tronqueira, με το ζευγάρι να χωρίζεται τώρα με 31,8s.

Ο Antunes εν τω μεταξύ έχασε σχεδόν μισό λεπτό σε σύγκριση με το Llarena και τα έχει με την τύχη του στην υγρή και θυελλώδει ειδική Tronqueira.

Ο Antunes νωρίτερα, έχοντας το πίσω μέρος του Peugeot χαλαρό σε μια  γωνιακή στροφή, χτύπησε έναν τοίχο, καταστρέφοντας την ανάρτηση στο αυτοκίνητό του και πέφτοντας πάνω από ένα λεπτό, που τον έβαλε στην πέμπτη θέση.

Ο Elias Lundberg μετακινήθηκε στην τρίτη θέση αμέσως μετά και ο Simon Wagner μπήκε επίσης τέταρτος, αν και ο Antunes  αντέδρασε άμεσα και επέστρεψε τέταρτος στην ειδική Vila Franca Sao Bras, καθώς ο οδηγός της ομάδας Stengg Motorsport αποχώρησε στα μέσα της ειδικής.

Πίσω από τον τέταρτο τοποθετημένο Antunes, ο καλύτερος οδηγός της ACCR Czech Rally Team  Erik Cais δημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στην ειδική Vila Franca Sao Bras για να λάβει την πέμπτη θέση στη συνολική κατάταξη της ERC3 από τον Yohan Rossel της Ακαδημίας Peugeot Rally Academy.

Ο αδελφός του ACIS, Jan Talaš, είναι πλέον έκτος στην ERC3 Junior και έβδομος, πίσω από τον Rossel, στην ERC3, αν και έχει πάνω από δύο λεπτά διαφορά από τον συμπατριώτη του μπροστά.

Ο Talaš ήταν κλειδωμένος σε μια σφιχτή μάχη με το Schwedt της Team ROMO κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας. Ο Schwedt γύρισε στην ειδική Vila Franca Sao Bras και κόλλησε στην ειδική. Μετά από πάνω από 40 λεπτά προσπάθειας, ο Schwedt και ο συνοδηγός του Lina Meter κατάφεραν να φέρουν και πάλι το Peugeot 208 στο δρόμο και τελείωσαν την ειδική, αλλά τραγικά έφθασαν μόλις τρία λεπτά από το μέγιστο χρόνο για καθυστέρηση, αναγκάζοντας τους να αποσυρθούν από το ράλι.

Ο Sean Johnston είναι πλέον ογδόος στη συνολική σειρά ERC3 στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Saintéloc Junior, με τους Dmitriy Myachin (TBRacing) που επέστρεψε στον αγώνα να είναι ένατο και ο Steve Røkland να συμπληρώνει την δεκάδα.

Η Catie Munnings  κατείχε την τελική θέση της δεκάδας αλλά στην προδοτική ειδική Tronqueira, τέθηκε εκτός αγώνα τελειώνοντας το ράλι της.