Επιχείρηση αποστολής νέου αγωνιστικού για τον Erik Cais

81

ΕTελικά ο Erik Cais θα κάνει το ντεμπούτο του στο Rally Liepāja στην κατηγορία ERC3 Junior αφού η ομάδα του Orsák Rallysport και ο κατασκευαστής αυτοκινήτων M-Sport ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μεταφέρουν ένα καινούργιο Ford Fiesta R2T από την Πολωνία στη Λετονία εγκαίρως.

Ο Cais είχε μια μεγάλη συντρίβει στις δοκιμές την Τετάρτη, όταν έφυγε από το δρόμο  βλάπτοντας το αγωνιστικό του Fiesta αρκετά.

Οι άνθρωποι της ομάδας πέρα ​​από την άμεση επισκευή βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πιθανότητα ότι ο Cais δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει τον αγώνα, και σχεδιάστηκε βιαστικά ένα σχέδιο για να προμηθεύσει η ομάδα ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης από την M-Sport της Πολωνίας.

Με ελάχιστο χρόνο για έξοδο, μια ομάδα από την Orsák Rallysport στην Τσεχική Δημοκρατία αποσπάστηκε από τη βάση της κοντά στο Zlín στο νότο της χώρας στην έδρα της M-Sport Poland στην Κρακοβία, απόσταση 265 χιλιομέτρων περίπου, προετοιμασμένοι για δουλειά.

Ταυτόχρονα, μια δεύτερη ομάδα από την Orsák Rallysport ήταν στη διαδρομή από την Liepāja στην Πολωνία με το κατεστραμμένο Fiesta.

Αφού συγκέντρωσε το νέο αυτοκίνητο, το πρώτο πλήρωμα της Orsák Rallysport κατευθύνθηκε βόρεια προς τη Βαρσοβία, και άλλα 290 χιλιόμετρα οδήγησης, όπου είχε οργανωθεί ένα σημείο συνάντησης για να γίνει ανταλλαγή αυτοκινήτου και ρυμουλκούμενου.

Ενώ η πρώτη ομάδα της Orsák Rallysport με επικεφαλής την Τσεχία με το κατεστραμμένο αυτοκίνητο ξεκίνησε για τη βάση της, η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε το ταξίδι των 727 χιλιομέτρων πίσω στο Liepāja με ένα νέο αυτοκίνητο και τρέιλερ. Και με το νέο Fiesta ήδη έτοιμο για ράλι, υπήρξε ακόμη καιρός να εφαρμοστεί ξανά το γκρίζο περιτύλιγμα και οι χαλκομανίες των χορηγών του Cais πριν από τον τεχνικό έλεγχο που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

“Το Fiesta δεν ήταν σε καλή κατάσταση για να ξεκινήσει το ράλι”, δήλωσε ο Cais. “Αλλά χάρη στη μεγάλη σχέση μεταξύ Orsák Rallysport και M-Sport έχουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο για να ξεκινήσουμε το ράλι, χάρη σε όλους τους οποίους και ευχαριστώ”.