Επικεφαλής ο Jan Kopecký

32

Τι και αν ήταν νύκτα αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τον Jan Kopecký που κινήθηκε πολύ γρήγορα και τέθηκε επικεφαλής στην αναζήτηση της πέμπτης συνεχόμενης του νίκης στο Barum Czech Rally Zlín.

Ο τοπικός ήρωας και πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2013 ξεκίνησε με στυλ τον αγώνα κερδίζωντας την υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της πόλης Zlin , ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA στον ταχύτερο χρόνο.

Χιλιάδες οπαδοί χύθηκαν στο κέντρο της πόλης από νωρίς το απόγευμα για να παρακολουθήσουν το ίνδαλμα τους τον κύριο άνδρα της ŠKODA Motorsport που είχε πολύ κοντά του τον περσινό πρωταθλητή του ERC1 Junior Nikolay Gryazin της Sports Racing Technologies που ήταν μερικά χιλοστά πισω του στην κατατακτήρια ειδικη το πρωί.

Ο πρωταθλητής του ERC 2018, Alexey Lukyanuk, ήταν ο τρίτος πιο γρήγορος στο Citroën C3 R5, αλλά ήταν μόλις 0,7 δευτερόλεπτα μπροστά από το αστέρι του ERC1 Junior σε ένα αυτοκίνητο R5 Simon Wagner, που έλαμψε στο ντεμπούτο του σε ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο στο ERC με τον τέταρτο πιο γρήγορο στην Rallytechnology του ŠKODA Fabia R5 Evo.

Ο Wagner, ο οποίος προηγουμένως ήταν πρωτοπόρος στην κατηγορία ΕΡC3 Junior, ακολουθήθηκε από μια σειρά τσέχων οδηγών, με τον Tomáš Kostka  της Kresta Racing, τον Václav Pech της EuroOil – Invelt Team, τον υποψήφιο για τον τίτλο στην ERC1 Junior Filip Mares, τον Vojtěch Štajf της ACCR Czech Team Rally και Roman Odložilík της SK DER Rally Team που κατέλαβαν τις θέσεις πέντε έως εννέα αντίστοιχα.

Ο Πολωνός Łukasz Habaj της Sports Racing Technologies, ο οποίος είναι μόνο έξι βαθμούς πίσω από τον Lukyanuk στην οριστική μάχη του τίτλου του ERC, συμπλήρωσε  τα 10 κορυφαία  στην κατάταξη του αγώνα πληρώματα. Ξεκινά σήμερα 6,1 δευτερόλεπτα πίσω από το Lukyanuk.

Ο Miko Marczyk της ŠKODA Polska Motorsport και ο Chris Ingram της Toksport WRT συμπλήρωσαν τις πέντε πρώτες θέσεις στο ERC1 Junior, έχοντας την 11η και 13η θέση γενικής μετά την  Superspecial Zlín.

Ο Andrea Nucita της Loran SRL έκανε μια εντύπωση στην κατηγορία παραγωγής ERC2 και το Abarth Rally Cup, φτάνοντας 20,1 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Dariusz Poloński της Rallytechnology.

Στην τρίτη θέση ο ιταλός Zelindo Melegari της Loran SRL που είναι τρίτος στο ERC2 και το Abarth Rally Cup, με τον ηγέτη του πρωταθλήματος της ERC2 να κατέχεται από ένα γύρισμα στο τμήμα των λεωφορείων της superspecial.

Ο Adam Březík επανέλαβε την απόδοση της Προκριματικής ειδικής για να επιταχύνει στους οδηγούς ERC3, ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον υποψήφιο τίτλου της κατηγορίας που υποστηρίζει η Pirelli ERC3 Junior, Sindre Furuseth.

Ο αντίπαλος του Furuseth Efren Llarena της Rallye Team Ισπανία ήταν τρίτος πιο γρήγορος, μόλις 0,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Νορβηγό. Ο επικεφαλής του τίτλου του κατώτερου επιπέδου ERC3 Ken Torn της Εσθονικής Ομάδας Αυτοκινήτου  ήταν στην 11η θέση, 11,5 δευτερόλεπτα από τον ρυθμό.

Ο Florian Bernardi είχε στοχεύσει σε μια νίκη του ERC3 στο Renault Clio R3T αλλά βρέθηκε πολύ πίσω, χάνοντας 17,8 δευτερόλεπτα μετά την υπέρβαση ενός chicane, το ίδιο ζήτημα που του έβαλε στη δεύτερη θέση στη τελευταία ειδική του Rally di Roma Capitale τον περασμένο μήνα.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά σήμερα με την ειδική των 15,48 χιλιομέτρων Březová – SHERON στις 10:16 τοπική ώρα και θα είναι η πρώτη από τις οκτώ που περιλαμβάνει η μέρα.