Επικεφαλής ο Neuville προβλήματα αντιμετωπίζει ο Ogier

45

Οι όποιες ελπίδες είχε ο Sebastien Ogier για να διεκδικήσει ένα έβδομο τίτλο στην καριέρα του φαίνεται να εξανεμίζονται καθώς κτυπήθηκε νωρίς με προβλήματα στο τιμόνι του C3 στο πρότελευταίο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που βρ΄σκεται σε εξέλιξη στην Ισπανία.

Ο Γάλλος ήταν ταχύτερος στην εναρκτήρια ειδική Gandesa στο Rally Catalunya – Rally de Espana στο Citroën C3 πριν από τα προβλήματα με το τιμόνι που του έχουν κοστίζει 45 δευτερόλεπτα στην επόμενη ειδική Horta – Bot.

Ο Ogier έδωσε ένα χαλαρό χαμόγελο στο τερματισμό της ειδικής πριν επιβεβαιώσει ότι αγωνίστηκε για ολόκληρη την ειδική χωρίς υδραυλικό τιμόνι. “Αμέσως. Πρέπει να  το κοιτάξω”, είπε, πριν ξεκινήσει να προσπαθήσει να κάνει τις ανάλογες επισκευές πριν από την επόμενη ειδική  La Fatarella – Vilalba, τη μεγαλύτερη του αγώνα με σχεδόν 39 χιλιόμετρα.

Ο κύριος Pierre Budar της ομάδας Citroën Racing έβαλε φως στο θέμα του Ogier. “Μέχρι τώρα είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για ένα υδραυλικό πρόβλημα, αλλά δεν είμαστε σαφείς από πού προέρχεται. Ο Seb και ο Julien έχουν κάνει κάποια δουλειά για να πάρουν πίσω το υδραυλικό τιμόνι.

“Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ μακριά και δύσκολη ειδική γι ‘αυτούς, θα είναι φυσικό και απαιτητικό. “Φυσικά, είναι αρκετά απογοητευτική η κατάσταση γιατί θα χάσουν πολύ χρόνο στην επόμενη ειδική μέχρι να φτάσουν στο σέρβις.”

Ο Ogier ακολουθεί τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ott Tänak με 28 πόντους και, ρεαλιστικά, είναι τίποτα λιγότερο από μια νίκη σε αυτή τη συνάντηση μικτής επιφάνειας που θα τον κρατήσει στη μάχη τίτλου μεχρι τον τελικό γύρο στην Αυστραλία.

Ο Thierry Neuville, ο τρίτος άνθρωπος στον αγώνα τίτλου, είναι ο πρωτοπόρος μετά από δυό ειδικές στο Hyundai i20 του κέρδισε ένα πλεονέκτημα 0,4 δευτερολέπτων έναντι του συμπαίκτη του Dani Sordo, παρά τα λίγα άγρια ​​ζητήματα που αντιμετώπισε.

“Είχα πολλή λάσπη στο παρμπρίζ, οπότε είχα κακή ορατότητα για μεγάλο μέρος στη πρώτη ειδική. Δεν είμαι τόσο σίγουρος με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η πρόσφυση είναι καλή, αλλά πάμε πάρα πολύ από το πίσω μέρος “, δήλωσε ο Βέλγος.

Ο Dani Sordo ήταν δεύτερος και στις δύο ειδικές και 1,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Kris Meeke, ο οποίος επιβίωσε ότι σε μια στενή στροφή στο Gandesa είχε ένα χτύπημα που άφησε το Toyota Yaris με κίνηση στους δύο τροχούς. Ο συνεργάτης τους Tänak ήταν τέταρτος, με μόνο 2.7 δευτερόλεπτα να καλύπτει την διαφορά από την κορυφή και ανάμεσα στους πρώτους τέσσερεις του αγώνα.

Η πρόσφυση στους χωματόδρομους ποικίλλει μετά από τις ογκώδεις καταιγίδες νωρίτερα την εβδομάδα. Τα ανοικτά τμήματα των δρόμων είχαν στεγνώσει, αλλά τα σκιασμένα τμήματα παρέμειναν ολισθηρά και λασπωμένα και υπήρχαν μυριάδες επιλογές ελαστικών, καθώς οι οδηγοί αναζητούσαν την καλύτερη επιλογή.

Τόσο ο Jari-Matti Latvala όσο και ο Elfyn Evans διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη έλξης, ο Ουαλός είχε μισή περιστροφή στο Fiesta του στην SS2. Ο Sébastien Loeb ήταν ο μόνος οδηγός που επέλεξε σκληρά ελαστικά και στους τέσσερις τροχούς και ο οδηγός του i20 ανέφερε παρόμοια προβλήματα. Ο αγώνας βρίσκεται σε εξελίξη και περισσότερα σε λίγο.