Επικεφαλής σχεδιασμού της Rolls-Royce ο Jozef Kabaň

25

Η Rolls-Royce Motor Cars ανακοίνωσε ότι ο κ. Jozef Kabaň έχει διοριστεί ως επικεφαλής του κέντρου σχεδιασμού.

Ο Kabaň, 46 ετών, είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος σχεδιαστής, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του σε ανώτερο επίπεδο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Kabaň συμμετέχει στη Rolls-Royce Motor Cars από το BMW Group όπου είναι επικεφαλής του Studio Design BMW από το 2017.

Πάθος για το σχεδιασμό και την τέχνη του αυτοκινήτου από νεαρή ηλικία και με εμμονή για λεπτομέρεια, ο Kabaň ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μπρατισλάβα και το Λονδίνο, καταλήγοντας με ένα Master of Art in Car Design στο Royal College of Art στο Λονδίνο. Μόλις 20 ετών, ο Kabaň ήταν ένας από τους νεότερους σχεδιαστές που συμμετείχαν στην VW Group. Έχει προχωρήσει γρήγορα, και το 1998 του απονεμήθηκε το προβάδισμα του έργου για το Bugatti Veyron, για το οποίο σχεδίασε το εξωτερικό. Αποκόμισε παγκόσμια αναγνώριση για το σχεδιασμό, αποδεικνύοντας την ικανότητά του, ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο της καριέρας του, να συνδυάσει τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας με αυτά της πολυτέλειας και της τέχνης.

Η επιτυχία του οδήγησε σε μια επιθυμία να συνεχίσει να διευρύνει την εμπειρία του στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, οδηγώντας σε επικεφαλής των εξωτερικών ρόλων, πρώτα στην Audi AG και μετά στη Skoda Auto. Στην Skoda αναγνωρίστηκε ως η επανάσταση στο σχεδιαστικό ήθος του κατασκευαστή, επηρεάζοντας σημαντικά το σχεδιασμό και τη συναισθηματικότητα του εμπορικού σήματος μέσω ενός ευρέος φάσματος μοντέλων. Σε όλη αυτή την περίοδο της καριέρας του διατήρησε επίσης την ευθύνη σχεδιασμού για έργα μικρού όγκου, συμπεριλαμβανομένων περιορισμένων και ειδικών εκδόσεων και επιδείξεων αυτοκινήτων.

Ο κ. Torsten Müller-Ötvös, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars, δήλωσε: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο κ. Jozef Kabaň διορίστηκε Επικεφαλής του Σχεδιασμού. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος σχεδιαστής με ισχυρό ιστορικό και ευρύ φάσμα ικανοτήτων. Είναι μαρτυρία για την επιτυχία της επιχείρησής μας, που ως κορυφαίο πολυτελές σπίτι στον κόσμο, είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε το καλύτερο ταλέντο στον κόσμο. “Συνέχισε,” Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για το εμπορικό μας σήμα και ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Jozef στην οικογένεια Rolls-Royce.”

Ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής σχεδιαστής της BMW Group, δήλωσε: “Η ομάδα σχεδιασμού της Rolls-Royce δημιουργεί εξαιρετικά αυτοκίνητα και πολυτελή αντικείμενα. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Jozef Kabaň θα καθοδηγήσει αυτή τη φαινομενική ομάδα σε ένα πολύ λαμπρό μέλλον. “

Ο Kabaň είναι παντρεμένος με μια κόρη και ένα γιο και θα εργάζεται στα σχεδιαστικά στούντιο της εταιρείας στο Goodwood, στο West Sussex και στο Μόναχο.