Επικεφαλής σχεδιασμού της VAG o Klaus Bischoff

17

Το Volkswagen Automotive Group (VAG) ανακοίνωσε πως ανασχηματίζει το τμήμα σχεδιασμού του με τον επικεφαλή σχεδιασμού της μάρκας Volkswagen Klaus Bischoff να αναβαθμίζεται σε επικεφαλή σχεδιασμού όλου του ομίλου από την 1η Απριλίου του 2020. Ο άνθρωπος ο οποίος έχει διαχειριστεί ειδικά την μάρκα της VW από το 2007, θα είναι επιφορτισμένος με την εξασφάλιση ότι όλες οι μάρκες του ομίλου έχουν επαρκή διαφοροποίηση όσον αφορά το στυλ σχεδιασμού τους παρά το γεγονός ότι πάντοντε μοιράζονται κοινές πλατφόρμες για τα αυτοκίνητα τους.

Jozef Kaban

Την θέση του ως επικεφαλής σχεδιαστής της μάρκας Volkswagen, θα την αναλάβει ο Jozef Kaban που πρόσφατα αποχώρησε από την Rolls-Royce, όπου κατείχε την θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της βρετανικής εταιρίας. Ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της BMW ήταν μέλος του αναδιοργανωτικού σχεδιασμού της BMW Group, πριν αποφασίσει να αφήσει το νέο του ρόλο που κράτησε για λίγο μόνο καιρό στη Rolls-Royce .

Ο Jozef Kaban είχεν εργαστεί και προηγουμένος από το 1993 εώς το 2017 για τα εμπορικά σήματα της VW, Audi, Bugati και Skoda και θα ξεκινήσει το νέο του ρόλο στον όμιλο τον Ιούλιο του 2020.

Michael Mauer

Ο Michael Mauer που ήταν ο επικεφαλής σχεδιασμού του Ομίλου από το 2015 έχει παραιτηθεί από την θέση που κατείχε και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην Porsche, όπου είναι και ο επικεφαλής του σχεδιασμού από το 2004 παράλληλα με αυτόν τον ρόλο.