Επικεφαλής στην WRC 2 Pro ο Jan Kopecky

11

Ο Τσέχος οδηγός Jan Kopecky εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ατυχία του συμπαίκτη του στην Skoda Motorsport του φινλανδού Kalle Rovanpera για να πάρει το προβάδισμα στην κατηγορία υποστήριξης WRC 2 Pro στο Wales Rally GB την Παρασκευή το βράδυ.  

Ο Rovanperä είχε οδηγήσει την κατηγορία από το πρώτο χιλιόμετρο έως ότου ένα πίσω δεξί τρύπημα ελαστικού στο σκοτάδι της προτελευταίας ειδικής στο Dyfnant κόστισε στο 19χρονο φινλανδό 75sec και παρέδωσε την πρωτοπορίαν στο τσέχο συνάδελφό του.

“Ήρθε η παρακέντηση στην αρχή της ειδικής από το πουθενά. Ήμασταν σε ένα μεγάλο ομαλό δρόμο, οπότε δεν έχω ιδέα πώς συνέβη “, δήλωσε ο Rovanperä, που αν καταφέρει να πάρει τη νίκη αυτό το Σαββατοκύριακο στην Fabia R5 του θα εξασφαλίσει και τον παγκόσμιο τίτλο.

Ο Kopecký διέφυγε από τα προβλήματα στα δάση της βόρειας και της μεσαίας Ουαλίας που είχαν πληγεί από την βροχή και η επιλογή του να οδηγήσει με ασφάλεια του απέδωσε κέρδος, καθώς οι άλλοι ανταγωνιστές του έχασαν χρόνο.

Ο βρετανός Gus Greensmith έμεινε δεύτερος για το μεγαλύτερο μέρος του απογεύματος πριν από ένα πρόβλημα με την αντλία νερού στο Ford Fiesta R5 πριν από την προτελευταία ειδική άφησε τον βρετανό περισσότερο από τέσσερα λεπτά στην τρίτη θέση.

Ο Mads Østberg ήταν δεύτερος στην ενδιάμεση υπηρεσία το μεσημέρι, αλλά ο Νορβηγός σταμάτησε στο τμήμα συνδέσμου της SS6 με διαρροή καυσίμου και έλλειψη ισχύος στο Citroën C3. 

Το ντεμπούτο του Hayden Paddon στο Ford Fiesta έκλεισε νωρίς όταν o οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία είχε μια περιστροφή και κτύπησε σε μια πέτρα.

Ο Pierre-Louis Loubet ήταν η κυρίαρχη δύναμη στην WRC 2. Ο Γάλλος, οδηγώντας μια Fabia, ήταν κυρίαρχος όλη την ημέρα για να τελειώσει με 35,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον παλαίμαχο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Petter Solberg, τέσσερις φορές νικητής του Rally GB που ανταγωνίζεται στο τελευταίο ράλι του.

Ο Solberg, στο τιμόνι ενός Volkswagen Polo, είναι μπροστά από τον Adrien Fourmaux για 3,4 δευτερόλεπτα με τον έφηβο οδηγό από την Βολιβία Marco Bulacia να ήταν ένα λεπτό μακριά από το προβάδισμα στην τέταρτη θέση σε μια άλλη Fabia, με τους Alberto Heller και Fabio Andolfi να  συμπληρώνουν την κορυφαία εξάδα.

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος Kajetan Kajetanowicz αποχώρησε με το Polo του μετά από δύο φορές τρύπημα ελαστικού και είχε μόνο ένα εφεδρικό τροχό στο αγωνιστικό. Ο Ole Christian Veiby βρισκόταν δεύτερος όταν ένας σπασμένος σύνδεσμος περιόρισε το παρόμοιο αυτοκίνητο του οδηγού από τη Νορβηγία.

Ο Oliver Solberg, που παραλαμβάνει την σκυτάλη από τον πατέρα του πέτυχε μόνο τον έλεγχο οδήγησης την περασμένη εβδομάδα καθώς είχε νωρίς έξοδο στο ντεμπούτο του στο WRC με σπασμένο τιμόνι στο Polo του.