Επικεντρώνεται στους αγώνες και αφήνει κατά μέρος τα προσωπικά ο Latvala

116

Ο Φινλανδός Jari-Mati Latvala αφήνει πίσω τις ιστορίες με την προσωπική του ζωή και επικεντρώνεται περισσότερο από ποτέ στους δυό τελευταίους γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Τα όσα γράφτηκαν και τα όσα λέχθηκαν το τελευταίο διάστημα για την προσωπική ιδιωτική ζωή του Latvala τον έχουν επηρεάσει αρκετά αναγκάζωντας τον να κάνει και δήλωση την περασμένη εβδομάδα στην οποία αναφέρει και την πρόθεση του να ακυρώσει τον επερχόμενο του γάμο με την συμπατριώτισσα του τηλεοπτικό αστέρι Maisa Torppa.

Η σχέση του ζευγαριού ήταν πρόσφατα στη Φινλανδία το πρώτο θέμα και ο Latvala είπε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με την ιδιωτική του ζωή επηρέασαν την οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του.

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing δήλωσε ότι η πλήρης εστίασή του είναι τώρα στους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν.

“Έχουμε ένα πρωτάθλημα για να υπερασπιστούμε με την Toyota και την ευκαιρία να βοηθήσουμε τον Ott Tanak να πάρει τον πρώτο του τίτλο. Ξέρετε ότι το ράλι είναι κάτι για μένα στη ζωή μου και δεν μπορώ να κάνω περισπασμούς. Οι ιστορίες των εφημερίδων σχετικά με τη σχέση μου στη Φινλανδία ήταν όλη την ώρα. Πέρασα δυο μέρες στο τηλέφωνο για να ξεκαθαρίσω αυτά. Ήταν τόσο αγχωτικό.” αναφέρει

Μακριά από την ιδιωτική ζωή του, υπάρχουν περαιτέρω εικασίες για το μέλλον του Latvala με την Toyota. Ο διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen παραδέχθηκε πρόσφατα ότι ήθελε να βρει έναν τρόπο να διατηρήσει τον συμπατριώτη του.

Ο Latvala δήλωσε σχετικά με αυτό το θέμα: “Είμαι 34 χρονών τώρα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχω πολλά καλά χρόνια να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο του ράλι και θέλω να συμβεί αυτό. Δοκίμασα για την Ισπανία την περασμένη εβδομάδα και ένιωσα καλή εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και πάλι. Ήμουν εκεί πέρυσι και είναι ένα αγώνας που μου αρέσει.”