Επικράτησε στο τέλος ο Thierry Neuville  

'Ενα περίεργο περαστατικό μπορεί να επιφέρει ποινή στον Sebastien Ogier

58

Στο τέλος επικράτησε ο Thierry Neuville  κέρδισε το συναρπαστικό Ράλι Ιταλίας στο νήμα στην τελευταία ειδική διαδρομή που μεταδιδώταν ζωντανά από την τηλεόραση.  Ο Βέλγος, οδηγώντας ένα Hyundai i20, ξεκίνησε την τελευταία  ειδική των 6.96 χιλιομέτρων πίσω από τον Γάλλο με διαφορά 0,8 δευτερόλεπτα.

Σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, ανατρέποντας την διαφορά για να κερδίσει με το ίδιο περιθώριο και να επεκτείνει  την διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Esapekka Lappi τερμάτισε στην 3η θέση σε ένα Toyota Yaris, με περαιτέρω 1min 51.3sec πίσω.

Τα αποτελέσματα του αγώνα παραμένουν προσωρινά μετά από ένα περίεργο περιστατικό στο τερματισμό της προτελευταίας ειδικής, όταν ο Ogier βγήκε βιαστικά από το Ford Fiesta χωρίς να συγκεντρώσει την κάρτα του. Αργότερα του παραδόθηκε από τον  Ott Tänak και αναμένεται η είδηση ​​για το αν ο Ogier θα λάβει ποινή.

Ο Neuville κέρδισε την τελευταία live TV Power Stage για να εξασφαλίσει πέντε βαθμούς μπόνους. Ο Ogier πήρε τέσσερις βαθμούς για την δεύτερη θέση με τον Ott Tänak σημειώνοντας τρεις στην Τρίτη θέση σε ένα Yaris. Ο Jari-Matti Latvala και ο Teemu Suninen, οδηγώντας από ένα Fiesta, πήραν δύο και ένα βαθμό αντίστοιχα.

Περισσότερα νέα για τον αγώνα θα ακολουθήσουν σε λίγο