Επικράτηση Andolfi και Pieniazek στην WRC2 και Pro

29

O Fabio Andolfi εξασφάλισε την πρώτη του νίκη στην WRC 2 μετά από μια τελική μάχη στο Ράλι Γύρος της Κορσικής, 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2019.

Ο Ιταλός οδηγός ξεκίνησε τη σύντομη τελευταία ημέρα του αγώνα με ένα προβάδισμα 31,6 δευτερολέπτων μπροστά από τον Nikolay Gryazin και θεωρούσε ότι μπορούσε να διαχειριστή αυτό το προβάδισμα ώστε να πάρει τη νίκη.

Καθώδο προς τις ειδικές διαδρομές αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα μετάδοσης του Škoda Fabia και ξεκίνησε την εναρκτήρια ειδική με 0,7 δευτερόλεπτα πίσω, όταν το πρόβλημα μετάδοσης άφησε το Fabia μόνο με κίνηση στους δύο τροχούς. 

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα για τον Andolfi πριν από τη τελική Wolf Power Stage στην οποία κατέβαλε υπερπροσπάθεια κινήθηκε 4.5sec γρηγορότερα από Gryazin για να επανακτήσει το προβάδισμα και τη σφραγίδα νίκης με μόλις 3.9s. 

Οι 25 πόντοι ήταν η τέλεια εκκίνηση για την εκστρατεία του 2019 για τον Ιταλό. “Το τελευταίο στάδιο ήταν δύσκολο γιατί ο Gryazin ήταν μπροστά μου, αλλά τελικά είμαστε χαρούμενοι” , είπε. 

“Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μας, ειδικά στη μεγάλη ειδική του Σαββάτου, και ελπίζω ότι θα είναι η αρχή μιας καλής περιόδου”. 

Ο Kajetan Kajetanowicz ήταν τρίτος σε ένα VW Polo, 2m49s πίσω από το Gryazin. Ο Πολωνός κάλυψε ένα μεγάλο χάσμα μετά που ο Ole Christian Veiby, ο οποίος ήταν τρίτος, έσπασε έναν τροχό νωρίς στην SS13 και αποσύρθηκε. 
Ο Toyama Takamoto Katsuta ήταν τέταρτος σε ένα Ford Fiesta, 58.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Kajetanowicz, ενώ η Škoda του Rhys Yates ήταν μόλις 6.6 δευτερόλεπτα πίσω στη Πέμπτη θέση με τον Sébastien Bedoret να συμπληρώνει τα κορυφαία έξι πληρώματα.

WRC 2 Pro

Η κατηγορία της WRC 2 Pro μας πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις με τελικό νικητή τον Πολωνό Lukasz Pieniazek που προχώρησε στην κορυφή της κατάταξης του πρωταθλήματος. 

Ο Πολωνός επανήλθε στον αγώνα μετά από συντριβή που είχε το Σάββατο ενώ δυό ειδικές πριν από αυτόν αποχώρησε μετά από συντριβή ο αντίπαλος του Kalle Rovanperä που δεν μπόρεσε να επανέλθει στον αγώνα μετά που κατέστρεψε τον κλοβό του αυτοκινήτου του.

Ο νεαρός Πολωνός δεν είχε αντίπαλο στο δρόμο σήμερα οδήγησε προσεκτικά και  συγκέντρωσε το μέγιστο των βαθμών.

“Πήραμε με ασφάλεια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την απόδοση μας στην επόμενη συνάντηση”, δήλωσε ο Pieniazek.