Επιλέγονται οι αμαζόνες που θα συμπληρώσουν την W series 2020

14

Σε λιγότερο από ένα μήνα, από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ου  μέχρι και  την Τετάρτη  18 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρώτη φάση του προγράμματος επιλογής των οδηγών για τη σειρά W σεζόν 2020. Η διαδικασία θα αρχίσει στο Circuito de Almeria, στην Ανδαλουσία, νότιο-ανατολικά της Ισπανίας. Θα είναι ένα τεστ τριών ημερών, τρέξιμο την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ου την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ου  και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου ου .

Από την ιδιωτική αυτή δοκιμή στην Almeria θα επιλεγούν οι αμαζόνες που θα τρέξουν για το πρωτάθλημα του 2020.

Η Σειρά W ξεκίνησε φέτος που ως γνωστό πρωταθλήτρια στην πρώτη επίσημη χρονιά αναδείχθηκε η Βρετανίδα Jamie Chadwick. Αυτή η σειρά αγώνων ξεκίνησε ώστε να δώσει κίνητρα και βοήθεια στις γυναίκες οδηγούς που θέλουν να κάνουν καριέρα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Οι δώδεκα κορυφαίες οδηγοί της σειράς W 2019 πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 2020 ενώ απομένουν ακόμη οκτώ διαθέσιμες θέσεις για γυναίκες που θέλουν να λάβουν μέρος αφού πληρούν τις προϋποθέσεις και εξασφαλίσουν την Super License

Οι κορυφαίες 12 στην τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα της σειράς 2019 W είναι ήδη βέβαιο ότι θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της σειράς W του 2020, το οποίο θα δώσει και πόντους για την Super License. Πρόκειται για τις: Jamie Chadwick (UK), Beitske Visser (NLD), Alice Powell (UK), Marta Garcia (ESP), Emma Kimilainen (FIN), Fabienne Wohlwend (LIE), Miki Koyama (JPN), Sarah Moore (UK), Vicky Piria (ITA), Tasmin Pepper (RSA), Jessica Hawkins (UK) and Sabre Cook (USA).

Επομένως, οι πιο πάνω οδηγοί δεν θα υποχρεωθούν να συμμετάσχουν στο τεστ στην Αλμερίας για το δικαίωμα αγώνα στη σειρά W το 2020. Εντούτοις, μια ή δύο από αυτές μπορούν να παρακολουθήσουν το τεστ επιλογής για να τοποθετήσουν τους γύρους για λόγους συγκριτικής αξιολόγησης.

Συνεπώς, η δοκιμή  στην Almeria θα είναι για νέους υποψηφίους της σειράς W, από τους οποίους υπάρχουν περίπου 40. Ωστόσο, αναμένονται περισσότεροι. Υπάρχουν δύο κριτήρια για τους αιτητές: Οποσδήποτε πρέπει να είναι γυναίκες και πρέπει να διαθέτουν άδεια FIA International C. Οι υποψήφιες πρέπει να υποβάλουν αίτηση το συντομότερο δυνατόν μέσω του  [email protected].

Η Catherine Bond Muir, Διευθύνων Σύμβουλος της σειράς W, δήλωσε:

“Μόλις ολοκληρωθεί μια σεζόν της σειράς W, αρχίζει μια άλλη ή για να είμαι ακριβής, αρχίζουν οι προετοιμασίες για μιά άλλη.

“Η σεζόν της σειράς 2019 W ήταν μια επιτυχημένη πορεία, αλλά έχουμε πλήρη πρόθεση ότι η σεζόν της σειράς W 2020 θα είναι μεγαλύτερη και καλύτερη.

«Είμαι ενθουσιασμένη που ανακαλύπτω την ποιότητα των νέων υποψηφίων μας και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τους εκτιμήσεις από το να τους βάλεις σε αγωνιστικά αυτοκίνητα της σειράς W για τρεις μέρες, και αυτό θα κάνουμε».

Ο Dave Ryan, Διευθυντής Αγωνισμάτων της σειράς W, δήλωσε:

“Πριν από τη σεζόν της σειράς 2019 W, δοκιμάσαμε όλες τις οδηγούς μας στην Almeria σε αγωνιστικά αυτοκίνητα της σειράς W – Tatuus T-318 Formula 3 που τροφοδοτήθηκαν από 270 ίππους σε σειρά τετρακύλινδρους turbo κινητήρες της σειράς Autotecnica Motori. Σχεδιάζουμε να θέσουμε τους νέους υποψηφίους μας μέσω της ίδιας ακριβώς διαδικασίας.

“Θα έχουμε έναν ή δύο οδηγούς από την δεξαμενή των 12, οι οποίοι είναι ήδη εγγυημένοι για την οδήγηση της σειράς W 2020 στο χέρι, για να δημοσιεύσουν συγκριτικές περιόδους, τόσο καλύτερα μπορούμε να κατανοήσουμε την ικανότητα και την ταχύτητα των φιλοδοξούντων νέων μας.

“Για να είμαστε σαφείς, οι οκτώ οδηγοί που τελείωσαν έξω από τις 12 κορυφαίες του πρωταθλήματος της σειράς 2019 W δεν είναι επιλέξιμοι για την χρονιά του 2020 και δεν είναι εγγυημένη η συμμετοχή τους. Αναπόφευκτα βρίσκονται τώρα σε διαδικασία αν είναι πρόθυμες να αγωνιστούν ξανά στην επόμενη σεζόν, αλλά αν το κάνουν ή όχι, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των νεοεισερχόμενων που δοκιμάζουμε στην Αλμερία μέσα στον άλλο μήνα. Ο χρόνος θα δείξει.”