Επιπλέων πρόστιμο στη Hyundai και Kia

Επεβλήθηκαν 210 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις στους επηρεαζόμενους χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων.

50

H Hyundai και η Kia είχαν βρεθεί το 2012 να είχαν τοποθετήσει σε 1,2 εκατομμύρια οχήματα, λάθος ετικέτες κατανάλωσης. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα η πραγματική κατανάλωση, ήταν μεγαλύτερη από αυτή που έγραφαν οι εταιρίες στις ετικέτες, με τις εταιρίες τότε να παραδέχονται πως είχαν παρουσιάσει εσφαλμένα στοιχεία ως προς την κατανάλωση καυσίμων των οχημάτων τους.

Οι αρχές των ΗΠΑ το 2014 επέβαλαν πρόστιμο 300 εκατομμυρίων στις δυό αυτοκινητοβιομηχανίες για παραβίαση του Νόμου περί καθαρού αέρα. Η κορεάτικες εταιρείες είχαν συμφωνήσει να καταβάλουν 41.2 εκατομμύρια δολάρια σε 33 Πολιτείες των ΗΠΑ για να επιλύσουν τις αγωγές προστασίας των καταναλωτών των συγκεκριμένων Πολιτειών.

Τώρα το αμερικανικό εφετείο σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters αποφάσισε οι δύο εταιρίες Hyundai Motors com και Kia Motors Corp. να πληρώσουν επιπλέων 210 εκατομύρια δολάρια σε αποζημιώσεις στους χιλιάδες ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που αγόρασαν αυτά με λάθος ετικέτες κατανάλωσης.

Με ψήφους 8 υπέρ και 3 εναντίων το 9ο Εφετείο τον ΗΠΑ στο Πασαντένα Καλιφόρνιας σε συνεδρία του την περασμένη Πέμπτη αποφάσισε ότι οι ιδιοκτήτες των επηρεασμένων οχημάτων είχαν αρκετούς λόγους να κοινηθούν σαν ομάδα και κατέληξαν σε αυτή την αποόφαση.

Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν στενά αρκετοί δικηγόροι κατηγορίας που απέρριψαν επιχειρήματα με τους ιδιοκτήτες να είναι εναντίον του διακανονισμού καθώς έκριναν ότι οι αξιώσεις ήταν υπερβολικά ψηλές. Οι δικηγόροι κατηγορίας είχαν συνεννοηθεί με τους εκπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχανιών για να βρούν μια συμβιβαστική λύση που υποτιμούσε τους ισχυρισμούς.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε αφού η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ βρήκε ατέλειες στις διαδικασίες δοκιμών της Hyundai και Kia ωθόντας τις εταιρείες να μειώσουν τις εκτιμήσεις σχετικά με την απόδοση καυσίμου σε περίπου 900 χιλιάδες οχήματα από τα μοντέλα του 2011, 2012 και 2013.

Ο James Feinman δικηγόρος μιάς ομάδας αντιφρονούντων δήλωσε ότι το δικαστήριο έκανε εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου. Η Hyundai είπε ότι ήταν ευγνόμων για την απόφαση ενώ η Kia και οι δικηγόροι της δεν απάντησαν στις αιτήσεις σχολιασμού.

Η απόφαση του δικαστή Jacqueline Mguyen επιβεβαίωσε τον διακανονισμο που εγκρίθηκε τον Ιουνίο του 2015 από τον αμερικανικό περιφερειακό δικαστή George Wu στο Λος Άντζελες

Από τους τρείς δικαστές που τάχθηκαν εναντίων αυτής της απόφασης η δικαστής Santra Ikuta δήλωσε ότι η πλειοψηφία δεν κατάφερε να καθορίσει πιο δίκαιο θα έπρεπε να εφαρμοστεί στην διαδικασία ή πως πρέπει να αποτιμάται ο διακανονισμός και συνεπώς οι αμοιβές των δικηγόρων.

«Η αποτυχία της πλειοψηφίας να διορθώσει αυτά τα λάθη μπορεί να είναι επωφελής για την κατηγορία δράσης, αλλά μειώνει τη συμμόρφωση με το προηγούμενο δικαστήριο» επεσήμανε η κυρία Ikuta.