Επίσημη υποστήριξη από την Εσθονική Κυβέρνηση στο WRC

35

O Πρωθυπουργός της Εσθονίας Juri Ratas χθές έδωσε την επίσημη υποστήριξη του στα σχέδια του διοργανωτή του WRC για ένα σημαντικό διαφημιστικό γεγονός επικεντρωμένο στο μεγαλύτερο ράλι της χώρας.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Indrek Saar υπέγραψε συμφωνία στο Ταλίν με τον υποστηρικτή της WRC, το Ράλι της Εσθονίας και την Εσθονική Ένωση Αυτοκινήτων για να υποστηρίξει το δημοφιλές ράλι, το οποίο θα γίνει επίσημο γεγονός προώθησης του WRC.

Ο κ. Ratas (άνω αριστερά) συναντήθηκε αργότερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του WRC, Oliver Ciesla (πάνω δεξιά), για να υποστηρίξει τη νέα επιχείρηση σε μια χώρα που είναι ένα από τα hotspots του πρωταθλήματος.

Τα αστέρια του WRC και τα εντυπωσιακά Rally Cars νέας γενιάς θα παρουσιαστούν στο τριήμερο ράλι (12-14 Ιουλίου) στη νότια Εσθονία.

Κάθε ένας από τους τέσσερις καταγεγραμμένους κατασκευαστές του πρωταθλήματος θα κληθεί να εισέλθει σε ένα αυτοκίνητο στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Neste Rally Finland (1 – 4 Αυγούστου), σε μικρή απόσταση από τη Βαλτική Θάλασσα, τρεις εβδομάδες αργότερα.

Ο τοπικός ήρωας Ott Tanak κέρδισε το περυσινό Shell Helix Rally Estonia και η εμφάνισή του ως ένα από τα αγαπημένα του τίτλου του WRC το 2019 ενίσχυσε τη δημοτικότητα της σειράς εκεί. Ο τεράστιος αριθμός οπαδών αναμένεται να ταξιδέψει στη Φινλανδία για να τον υποστηρίξει.

Η ομάδα του Toyota Gazoo Racing διαχωρίζει τώρα τις δραστηριότητές του μεταξύ της κύριας βάσης της στη Φινλανδία και ενός νέου εργαστηρίου στο Ταλίν, όπου τα Yaris World Rally Cars ξαναχτίζονται μετά από κάθε αγώνα.

Οι οπαδοί ακολουθούν την τύχη του Tänak στην τηλεόραση στην Εσθονία, όπου η ομάδα Postimees και η οθόνη ERR (Estonian Public Broadcasting) WRC.

Συνδυασμένο κοινό για τις εξελικτικές Power Stages της Κυριακής ξεπερνάει τακτικά τις 100.000 σε μια χώρα 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, φτάνοντας περίπου το 80% του αθλητικού τηλεθεατισμού.

Σχεδόν 40.000 οπαδοί παρακολούθησαν το περσινό Ράλι της Εσθονίας και ο Ciesla δήλωσε ότι η νέα συνεργασία θα αυξήσει τον αριθμό αυτό και θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το προφίλ της WRC.

Ο Ott Tänak και ο συνοδηγός του Martin Järveoja είναι δύο από τους πιο γνωστούς αθλητές της Εσθονίας και οι οπαδοί που φέρουν τη χαρακτηριστική μαύρη, μπλε και λευκή σημαία της χώρας είναι δημοφιλές θέαμα σε ειδικές διαδρομές και σε πάρκα εξυπηρέτησης ανά τον κόσμο σήμερα.

“Οι φίλαθλοι και τα μέσα ενημέρωσης στην Εσθονία ακολουθούν τον WRC με τεράστιο ενθουσιασμό και εκτιμούμε την ευκαιρία να εκπροσωπηθούμε σε μια τοπική εκδήλωση εκεί. Το ράλι της Εσθονίας δεν είναι ένας γύρος πρωταθλήματος, αλλά η ευκαιρία για τους οπαδούς να αποκτήσουν γεύση από το WRC στο έδαφός τους θα προκαλέσει μεγάλη ενθουσιασμό.

“Εκτιμούμε τη μεγάλη υποστήριξη από την κυβέρνηση της Εσθονίας, την Εσθονική Ένωση Αυτοκινήτων και το Ράλι της Εσθονίας για να συμβεί αυτό το γεγονός”, πρόσθεσε ο Ciesla.

Ο διευθυντής του Rally Urmo Aava σκοπεύει να φέρει τους οδηγούς από διάφορες κατηγορίες WRC στην εκδήλωση.

“Η υπογραφή αυτού του εγγράφου και η έναρξη των εργασιών για την παροχή ενός τέλειου Official WRC Promotion Event είναι τιμή για όλη την ομάδα μας, η οποία έχει θυσιάσει οκτώ χρόνια της ζωής τους γι ‘αυτό. “Δείχνει ότι έχουμε κάνει τα πράγματα με τον σωστό δρόμο. Έχουμε κάνει μια εντύπωση για την κυβέρνηση της Εσθονίας, τον υποστηρικτή του WRC, τις ομάδες FIA, WRC, τους χορηγούς μας και όλους τους οπαδούς του rally στην περιοχή μας “, δήλωσε ο Aava.