Επιστρέφει η πίστα του Zandvoort στην F1

34

Εκτός αγωνιστικού ημερολογίου της Formula 1 το 2020 φαίνεται ότι θα μείνει το Grand Prix της Βαρκελώνης σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και ο λόγος είναι οικονομικός.

Η πρωτεύουσα της Κατάλωνίας έχει χάσει την κρατική οικονομική στήριξη που είχε λόγω των αποσχιστικών τάσεων της Καταλωνίας από την Ισπανία.

Στις αλλαγές του προγράμματος αγώνων φαίνεται ότι αναμένεται να επιστρέψει το Ολλανδικό Grand Prix στην πίστα του Zandvoort και στα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει τονίζεται ο ρόλος του Max Verstappen, οι επιτυχίες του οποίου βάρυναν στην απόφαση να επιστρέψουν οι Κάτω Χώρες στην F1.

Bέβαια, όπως σημειώνεται, θα χρειαστεί να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην πίστα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγώνα F1, αλλά όλοι αισιοδοξούν πως αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το 2020. 

Όπως αναφέρεται ως ημερομηνία διεξαγωγής του Ολλανδικού Grand Prix έχει ήδη οριστεί η 10η Μαίου 2020, κάτι που συνηγορεί πως το Zandvoort θα είναι ο αγώνας που θα πάρει τη θέση αυτού στη Βαρκελώνη. Η Βαρκελώνη είναι ένα από τα πέντε συμβόλαια που λήγουν στο τέλος του 2019, μαζί με το Silverstone, το Hockenheim, τη Monza και την Πόλη του Μεξικού, με την πρωτεύουσα της Καταλωνίας να είναι αυτή με τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε προαναφέρει.

Αντίθετα, η Monza που ήταν και αυτός ένας αγώνας που κυνδίνευε φαίνεται να διασώζεται αφού βρίσκεται ένα βήμα από τη συμφωνία να παραμείνει στο καλαντάρι έως το 2024 έχοντας εξασφαλίσει το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για να προχωρήσουν οι εργασίες ανακαίνισης.