Επιστρέφει με την Hyundai ο Mikkelsen στην Αργεντινή

41

O Andreas Mikkelsen επιστρέφει στην ομάδα της Hyundai Motorsport για το Xion Rally της Αργεντινής την επόμενη εβδομάδα 25-28 Απριλίου, μετά την απουσία του από τον προηγούμενο γύρο στην Κορσική.

Ο Νορβηγός ήταν δηλωμένος της ομάδας για την άσφαλτο Corsica Linea – Tour de Corse, αλλά η Hyundai προτίμησε τελικά τους ειδικούς στην ασφάλτινη επιφάνεια Dani Sordo και Sébastien Loeb μαζί με τον οδηγό Thierry Neuville στο i20 World Rally Cars.

Ο Mikkelsen, ο οποίος αναμενόταν να τρέξει και τους 14 γύρους της σεζόν του 2019, επιστρέφει για τον δύσκολο αγώνα στο χώμα στη θέση του Loeb και μαζί με τον ηγέτη του πρωταθλήματος Neuville και Sordo.

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις αλλού μεταξύ της κατηγορίας World Rally Car. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier θα ελπίζει για περισσότερα από το Citroën C3 του απ’ ό, τι στην Κορσική και συνεργάζεται με τον Esapekka Lappi στη γαλλική ομάδα.

Ο Elfyn Evans στοχεύει να βάλει την τελευταία του απογοήτευση στην Κορσική πίσω του στο Fiesta της M-Sport Ford και ο Ουαλός πλαισιώνεται από τον Teemu Suninen. Η Toyota Gazoo Racing θα τρέξει με το κανονικό τρίο τους Ott Tänak, Kris Meeke και Jari-Matti Latvala.

Στη WRC 2 Pro, ο Mads Østberg επιστρέφει για τη δεύτερη εκδρομή του στο C3 R5. Θα αντιμετωπίσει με τα Fiesta τους Gus Greensmith και τον νεαρό Βολιβιανό Μάρκο Μπουλάσια, ο οποίος έχει δηλωθεί σε μια Fabia από τη Skoda Motorsport.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η είσοδος στην WRC 2 κυριαρχείται από οδηγούς από την Αμερική. Ο Benito Guerra του Μεξικού, οδηγώντας μια Fabia, ενώθηκε με τους αδελφούς Heller της Χιλής, Pedro και Alberto, στο Fiesta. Ο Βραζιλιάνος Paulo Nobre οδηγεί επίσης μια Fabia.

Ο Takamoto Katsuta από την Ιαπωνία και ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz  συπληρώνουν τους εκκινητές της κατηγορίας υποστήριξης.

Η συμμετοχές 27 αυτοκινήτων περιλαμβάνουν επτά εθνικούς ανταγωνιστές, οι οποίοι επιτρέπεται να ξεκινούν από τον κύριο τομέα, καθώς τα αυτοκίνητά τους συμμορφώνονται με τις διαδικασίες πιστοποίησης της Αργεντινής.