Επιστρέφει στην ERC3 o Orhan Avcioglu

18
AVCIOGLU Orhan, Toksport Wrt team Skoda Fabia R5, portrait during the 2018 European Rally Championship ERC Rally Islas Canarias, El Corte Inglés, from May 3 to 5, at Las Palmas, Spain - Photo Thomas Fenetre / DPPI

Πολλές φορές προγραμματίζουμε κάτι για το πώς θα εξελιχθεί μια κατάσταση και αυτό καταλήγει ακριβώς το αντίθερο. Ετσι ο σοφός λαός μέσα από παροιμίες τονίσει αυτά και μια κυπριακή λαϊκή παροιμία λέει «Αλλα λοαρκάζει ο κάμηλος τζί άλλα ο καμηλάρης…»  και χρησιμοποιείται όταν κάτι δεν πάει σωστά σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Η παροιμία αυτή βγήκε καθώς παρά τις οδηγίες του καμηλιέρη να δείχνει στην καμήλα κάποια συγκεκριμένη διαδρομή, αυτή όντως ιδιόρρυθμο ζώο τραβά εκεί που θέλη αυτή.

Αρκετοί σίγουρα θα αναρωτιέσται τι πραγματικά έχω πάθει ή αν μου έχει δώσει η ζέστη κατά κούτελα…

Θα δείτε όμως πόσο ταιριάζει στο τούρκο οδηγό Orhan Avcioglu που θα κάνει ένα βήμα πίσω για να προχωρήσει και να κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA στο Rally di Roma Capitale την ερχόμενη εβδομάδα.

Το νεαρό ταλέντο ο Avcioglu ήταν συνεχώς παρών στο ERC του 2018 καθώς έκανε το πλήρες πρόγραμμα του σε διεθνές επίπεδο σε ένα Toksport WRT ŠKODA Fabia R5.

Είχε προγραμματίσει μια δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο ERC σε επίπεδο R5 το 2019 αλλά τα θέματα χρηματοδότησης δεν του επέτρεψαν να υλοποιήσει το πρόγραμμα του και αναγκάστηκε να αλλάξει σχέδια.

Μέτρησε τα κουκκία του και στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του να επιστρέψει στην κορυφαία βαθμίδα του πρωταθλήματος για το 2020, ο Avcioglu θα τρέξει στο άσφαλτινο αγώνα στην Ιταλία από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου. Θα αποχωρήσει όμως από την κατηγορία ERC1 και θα υποβιβαστή στην πιο προσιτή κατηγορία ERC3 σε ένα Peugeot 208 R2 .

“Βρισκόμαστε πίσω, αν και μας λείπει μια κίνηση και ένα turbo, αλλά είναι εντάξει”, δήλωσε ο κάτοικος της Κωνσταντινούπολης. “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και πολύ ευγνώμονες στην Toksport WRT για την παροχή αυτής της ευκαιρίας. Τα σχέδια μας είναι να κάνουμε τους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος φέτος στην δικήνητη κατηγορία ERC3. Αυτό θα μας δώσει την καλύτερη ευκαιρία να είμαστε προετοιμασμένοι για μια επιστροφή πλήρους απασχόλησης το 2020 αν βρούμε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους».

“Η σεζόν του 2018 ήταν μια καλή καμπύλη μάθησης για να γνωρίσουμε όλα τα ράλι στο ERC. Το σχέδιο ήταν να αξιοποιηθεί η εμπειρία αυτή φέτος. Δυστυχώς, ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε οικονομικούς εταίρους για να χρηματοδοτήσουμε το έργο R5, έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα ξεκινήσουμε το Rally di Roma Capitale, ένα από τους αγαπημένους μου αγώνες, με το Peugeot 208 R2 στην κατηγορία ERC3.

Ένας πολλαπλός νικητής του τίτλου της κατηγορίας 2WD στην Τουρκία και ο πρωταθλητής Trophy Balkan Rally του 2017, ο 33χρονος οδηγός ξεκίνησε την καριέρα του με την δύναμη της Peugeot το 2005. Ο ίδιος σημείωσε βαθμολογικό όφελος από το πρωτάθλημα της περσινής χρονιάς στους πέντε από τους οκτώ αγώνες που ξεκίνησε με καλύτερο του αποτέλεσμα την πέμπτη θέση γενικής στο Ράλι Κύπρος.

Ο Avcioglu όπως προαναφέραμε έχει προηγούμενη εμπειρία στο Rally di Roma Capitale, τερματίζοντας στην 12η θέση συνολικά και στην δέκατη για την κατηγορία ERC1.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ο Orhan Avcioglu πέραν από το ασφάλτινο Rally di Roma Capitale στην Ιταλία, 19-21 Ιουλίου θα τέξει και στους ασφάλτινους αγώνες Barum Czech Rally Zlín, 16-18 Αυγούστου και στο τελευταίο αγώνα το Ράλι Ουγγαρίας 8-10 Νοεμβρίου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2019 αλλά και στο χωμάτινο Ράλι Κύπρος που θα πραγματοποιηθεί 27-29 Σεπτεμβρίου.