Επιστρέφει στο ERC 3 o Marijan Griebel

10

Ο διπλός πρωταθλητής της δικήνητης κατηγορίας Marijan Griebel θα επιστρέψει στην κατηγορία του το καθιέρωσε σε διεθνές επίπεδο αφού εξασφάλισε μια συμφωνία τη τελευταία στιγμή για να τρέξει στο Ράλι Ουγγαρίας με το οποίο θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι με ένα Peugeot 208 R2 στην ERC 3.

Ο Marijan Griebel έχει επιλεγεί για να συνεχίσει τη δουλειά του Orhan Avgioglu στην προσπάθεια του να συγκεντρώσει πολύτιμους βαθμούς για την Toksport WRT ως μέρος της προσπάθειας της να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι για τις ομάδες της FIA.

“Δεν έχω κάνει ποτέ αγώνα με το 208 R2, δήλωσε ο Griebel, ο οποίος ζει μια ώρα μακριά από τη βάση της Toksport WRT στην Γερμανία. Εχω πολλή εμπειρία στο Opel Adam R2 και έκανα επίσης αγώνες στο DS3 R3 και στο Renault Clio R3 αλλά τίποτα με το Peugeot. Αλλά θα κάνουμε μια μικρή δοκιμή πριν από τον αγώνα και ελπίζω ότι μπορώ να προσαρμοστώ αρκετά γρήγορα».

«Ο στόχος μου είναι σίγουρα να βοηθήσω την Toksport WRT να πάρει αυτόν τον τίτλο και τουλάχιστον ένα τερματισμό στο βάθρο στην ERC 3 θα ήταν αρκετά χρήσιμο νομίζω».

Ο Griebel κέρδισε το πρωτάθλημα Junior ERC3 το 2016 πριν κερδίσει και τον τίτλο του ERC 1 την επόμενη χρονιά.

Το 2018 αφοσιώθηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα όπου εξασφάλισε το τίτλο του πρωταθλητή το 2018. Για την τρέχουσα χρονιά ακολούθησε επιλεγμένους αγώνες του ERC καθώς και τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην χώρα του τη Γερμανία το καλοκαίρι.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής για την ευκαιρία αυτή», δήλωσε ο Griebel ο οποίος  έγινε πρόσφατα πατέρας. «Λόγω έλλειψης προυπολογισμού ο τελευταίος του αγώνας ήταν τον Αύγουστο. Αλλά κέρδισα την τελευταία  ειδική διαδρομή στην WRC 2 μπροστά από το πρωταθλητή Kalle Rovanpera και το νικητή στην Ισπανία Mads Ostberg, κάτι που ήταν πολύ ωραίο για μένα αλλά είναι δύσκολο όταν υπάρχει μεγάλο διάστημα διακοπής από αγώνες»

Λαμβάνωντας μέρος στο Ράλι Ουγγαρίας με την ομάδα της Toksport WRT ο Griebel θα συνδεθεί και με τον πρώην συμπαίκτη του Chris Ingram, ο οποίος κυνηγάει τον γενικό τίτλο οδηγών σε μια Skoda Fabia R5 της ομάδας. Προηγουμένως οδήγησαν μαζί για την ομάδα της ADAC Opel Rally Junior με τον Griebel να κερδίζει τον Ingram στη μάχη του τίτλου του ERC 3 Junior στο Rally Liepaja το 2016.

Ο  Griebel θα ξεκινήσει τώρα τις εντατικές προετοιμασίες για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος το Ράλι Ουγγαρίας που θα γίνει 8-10 Νοεμβρίου. « Θα προετοιμαστώ επαγγελματικά όπως πάντα και θα είμαι υποκινούμενος για ένα ισχυρό αποτέλεσμα» είπε.