Επιστρέφει στο Hyundai i20 R5 ο Craig Breen

30

Ο Craig Breen αργότερα αυτό το μήνα θα επιστρέψει στο τιμόνι ενός Hyundai i20 R5 στο Ulster Rally, έναν γύρο τόσο του βρετανικού πρωταθλήματος όσο και του ιρλανδικού πρωταθλήματος ασφάλτου.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο πρόσφατο χωμάτινο αγώνα της Φινλανδίας σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν θα του δώσουν την ευκαιρία να διαγωνιστεί σε ακόμη δυό αγώνες σε  World Rally Car με τη Hyundai Motorsport.

“Δεν ξέρω πραγματικά. Προς το παρόν ήταν το Σαββατοκύριακο στην Φινλανδία και είχα μια δουλειά να κάνω και την έκανα, οπότε μπορώ μόνο να το αφήσω στα χέρια των ανθρώπων που ξέρουν καλύτερα από μένα. Θέλω να επιστρέψω αμέσως, αν μπορώ, αλλά δυστυχώς δεν είναι η δική μου απόφαση “, δήλωσε ο Breen στο wrc.com.

Ο Ιρλανδός τερμάτισε έβδομος στο Neste Rally της Φινλανδίας στον πρώτο του αγώνα στο WRC σε i20. Ήταν ο κορυφαίος οδηγός της Hyundai σε όλο το αρχικό σκέλος και σκόπιμα υπέβαλε χρονοβόρες ποινές την τελευταία ημέρα για να επιτρέψει στον ηγέτη της ομάδας Thierry Neuville να προχωρήσει.

“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας λίγους μήνες μετά από αποχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν ήξερα πόσο γρήγορα θα μπορούσα να επανέλθω στο ρυθμό και πάλι, αλλά είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με το πώς όλο το Σαββατοκύριακο κινηθήκαμε και την ταχύτητά μας. Δεν θα μπορούσα να ρωτήσω για έναν καλύτερο χρόνο “ , είπε.

Ο Breen έχασε τη θέση του στο WRC από την Citroën Racing στο τέλος της περασμένης σεζόν και οδήγησε ένα μικρό πρόγραμμα αγώνων φέτος σε μια ποικιλία αυτοκινήτων R5, όπως τα Ford Fiesta, Skoda Fabia και Volkswagen Polo.

“Δεν έχουμε κάνει τίποτα σε χώμα αυτό το χρόνο, έχω επικεντρωθεί σε αγώνες ασφάλτου. Ήμουν χαρούμενος για το πόσο γρήγορα πήγαν όλα τα πράγματα στη Φινλανδία.

“Ήδη στο shakedown αισθάνθηκα άνετα και σίγουρα με τα πάντα, αν και νομίζω ότι το τελευταίο μικρό κομμάτι θα πάρει ακόμα κάποιο χρόνο για να συνηθίσουμε σε όλα πάλι” , πρόσθεσε.

Το Ράλι του Ulster που θα πραγματοποιηθεί 17 Αυγούστου θα είναι ο τελευταίος γύρος του Ιρλανδικού πρωταθλήματος ασφάλτου, στην οποία ο Breen ήταν τακτικός σε αυτή τη σεζόν.

“Θα είχα ολοκληρώσει το bingo R5 μου στους βαβμούς, θα τους έχω οδηγήσει όλους!” Αστειεύτηκε. “Θα κάνω κάποια ανάπτυξη με το αυτοκίνητο R5 και για αυτούς και προφανώς έχω οδηγήσει τους υπόλοιπους, γι ‘αυτό είναι ενδιαφέρον για αυτούς για μένα να το οδηγήσω. Αυτό είναι όλο” ανάφερε.