Επιστρέφει στο Ράλι Ισπανίας ο Sainz δίπλα στον Solans

54

Ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής Caplos Sainz επιστρέφει στο Ράλι Ισπανίας όχι ως διαγωνιζόμενος αλλά θα είναι στο Service Park για να παρακολουθήσει από κοντά το νεαρό ισπανό οδηγός Jan Solans σε δράση.

Ο Solans στην κύρια φωτογραφία, ο οποίος στέφθηκε νικητής του Junior WRC στη Βρετανία νωρίτερα αυτό το μήνα, κάνει το ντεμπούτο του στο WRC σε ένα Ford Fiesta R5. Αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό, μεταξύ άλλων και από τον αδελφό του Nil, τον πρωτοπόρο το 2017, που οδηγεί για πρώτη φορά το Volkswagen Polo R5.

Ο συνοδηγός του Nil είναι ο Marc Marti, ο άνθρωπος που διάβαζε τις σημειώσεις ρυθμού για τον Sainz όταν αποχώρησε από την πλήρη εμπλοκή του στο WRC.

“Είναι πάντα ωραίο να επιστρέφεις στο service park”, δήλωσε ο Sainz. “Έχω καλές αναμνήσεις από αυτό το ράλι, ειδικά από την πρώτη μου νίκη στην Ισπανία το 1992. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η νίκη στη χώρα σου είναι πάντα τεράστια και υπήρχαν πραγματικά πολλοί άνθρωποι που ακολουθούσαν τους αγώνες.

“Αυτός ο αγώνας είναι πάντα ένας από τους καλύτερους και είναι ωραίο να θυμόμαστε αυτές τις παλιές μέρες. Αλλά τώρα έρχομαι να δω τον Jan και να του πώ ένα γεια και μια καλή κουβέντα”

Ο Sainz κέρδισε το ράλι δύο φορές, μία φορά το 1992 για την Toyota και τρία χρόνια αργότερα στο προτελευταίο του event με την ομάδα της Subaru.

Παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες του ισπανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, μαζί με τον γιο του Carlos Jr, που τρέχει ως οδηγός στην McLaren Formula 1.