Επιστροφή για τον Pontus στο ράλι Τουρκίας

7

Επανέρχεται στην ενεργό δράση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ο Pontus Tidemand στο τιμόνι σε ένα Ford Fiesta World rally car στο ράλι Τουρκίας τον επόμενο μήνα 12-15 Σεπτεμβρίου.

Ο Σουηδός οδηγός δεν εμφανίστηκε από τότε που οδήγησε ένα αυτοκίνητο M-Sport Ford στο ράλι Monte-Carlo τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς τον Ιανουάριο και στομ επόμενο αγώνα στην πατρίδα του τον Φεβρουάριο. Τερμάτισε στην 20η θέση στο Monte-Carlo μετά από προβλήματα ανάρτησης και στην 8η θέση στο χειμερινό αγώνα στη Σουηδία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 στην WRC 2, ο οποίος θα έχει για συνοδηγό τον  Ola Fløene, έχει δοκιμάσει τις σκληρές ειδικές χώματος της Τουρκίας πέρυσι σε μια Skoda Fabia και θα δοκιμάσει σε παρόμοιους δρόμους με την ομάδα της M-sport τον 11ο γύρο από τους 14 που περιλαμβάνει η χρονιά.

“Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που βρίσκομαι πίσω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA και πίσω με την ομάδα της MSport. Έγω περιμένω αυτό από τότε που ολοκληρώσαμε το Ράλι Σουηδία τον Φεβρουάριο “, δήλωσε ο Tidemand.

“Είμαι απόλυτα επικεντρωμένος στην προετοιμασία όσο το δυνατόν πληρέστερα, διότι γνωρίζω από πέρυσι ότι η Τουρκία είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας, αλλά είμαι έτοιμος για την πρόκληση.

«Ελπίζω να έχουμε καλή εξέλιξη κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα μπορέσω να είμαι πιο ανταγωνιστικός τώρα που έχω κάποια εμπειρία κάτω από τη ζώνη μου».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Rich Millener, δήλωσε ότι ανυπομονούσε να δούμε πώς ο Tidemand θα τρέξει στην Τουρκία.

“Δεν είχε την καλύτερη του τύχη νωρίτερα αυτό το έτος, σε θέση στο δρόμο και μερικά τεχνικά ζητήματα που αντιμετώπισε, αλλά όταν τα πάρουμε όλα αυτά, ήταν ένα πραγματικά στερεό ντεμπούτο και είμαστε πρόθυμοι να δούμε τι μπορεί να κάνει στο χώμα.

“Ο Pontus είναι ένας οδηγός που είναι ανταγωνιστικός σε όλες τις επιφάνειες. Έχει το ταλέντο και θέλουμε να τον δούμε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του » , πρόσθεσε.