Επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία του Ράλι Ιαπωνίας

31

Χωρίς απρόοπτα στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC 2020 θα επανέλθει και το Ράλι Ιαπωνίας.

Για το σκοπό αυτό η Ιαπωνίας θα φιλοξενήσεις φέτος ένα θεαματικό ράλι τον Νοέμβριο για να προωθήσει την όλη προσπάθεια της να ενταχθεί ο αγώνας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι την επόμενη χρονιά.

Ο διήμερος μη πρωταθληματικός αγώνας θα διεξαχθεί την εβδομάδα πριν από το Kennards Hire Rally Australia, επιτρέποντας στους εκπροσώπους των ομάδων να επιθεωρήσουν το πάρκο εξυπηρέτησης και τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους προς την καλοκαιρινή εκδήλωση στο Coffs Harbour.

Η Επιτροπή Κορυφαίων Προσφορών της WRC της Ιαπωνίας, η οποία αποτελεί την αιχμή της προσπάθειας της χώρας να επιστρέψει στο ημερολόγιο το 2020 μετά από 10 χρόνια απουσίας, θα προκριθεί σε ειδικές δοκιμαστικές φάσεις που θα προγραμματιστούν για συμμετοχή σε ένα γύρο του WRC. Η εκδήλωση θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την εκπαίδευση των διοργανωτών και των εφοπλιστών.

Ο αγώνας, προσωρινά ονομαζόμενος Central Rally Aichi 2019, θα διεξαχθεί στις 9-10 Νοεμβρίου στην πόλη Nagakute στο κεντρικό νησί του Honshu της Ιαπωνίας. Επτά ειδικές διαδρομές που καλύπτουν τα 123,26 χλμ. σχεδιάζονται στο Νομό Αϊχί.

Το Nagakute βρίσκεται 260χλμ. από την πρωτεύουσα του Τόκιο και διαθέτει πληθυσμό περίπου οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Ιαπωνία διεξήγαγε ένα επιτυχημένο υποψήφιο αγώνα δύο ημερών το 2018, όταν περισσότεροι από 50.000 φίλοι μαζεύτηκαν στον αγώνα στην κοντινή πόλη Shinshiro.

Η εκδήλωση του 2019 ξεκίνησε στο φεστιβάλ Motorsport της Ιαπωνίας το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Τόκιο. Οι φιλοξενούμενοι συμπεριλάμβαναν τον διευθύνοντα σύμβουλο του WRC Oliver Ciesla, που απεικονίζεται στην κορυφαία δεξιά πλευρά με τον Koji Takahashi του Ράλι Ιαπωνίας.

Μαζί τους και ο διπλός πρωταθλητής PWRC Toshihiro Arai, ο οποίος παρουσίασε το 1997 Subaru Impreza WRC του Colin McRae.

Το Yaris World Rally Car της Toyota Gazoo Racing ήταν παρων στην εκδήλωση, μαζί με το τρόπαιο των κατασκευαστών του WRC που κέρδισε η ιαπωνική ομάδα την περασμένη σεζόν.