Επιζητά την δόξα ο Dennis Rådström στο Junior ERC3

15

Ο Dennis Rådström  θέλει να αποδείξει το ταλέντο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA  για φέτος μετά που προσχώρησε στην Orsák Rallysport για τη διεκδίκηση του τίτλου του Junior ERC3.

Ο Σουηδός οδηγός είναι ένας από τα νεαρά ταλέντα της χώρας του που επιζητούν την δόξα στο πρωτάθλημα Junior ERC3.

Ο Dennis Rådström μετά την ολοκλήρωση του Σουηδικού πρωταθλήματος Crosskart 2015 πήρε στα χέρια του ένα Volvo 940 όπου έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνες στην ηλικία των 19 ετών.

Ακολουθώντας τα αχνάρια του πατέρα του Arne Radstrom που είναι τακτικός στις ειδικές διαδρομές και μετρά τρείς εκκινήσεις σε αγώνες του ERC έτσι και ο Dennis πέρασε στους αγώνες.

Ήταν Rookirs rock ( νεοεισερχόμενος πρωτάρης) στο  πρωτάθλημα FIA Junior World Rally το 2017 με συνοδηγό τον Johan Johansson και ολοκλήρωσε την παρθενική του σεζόν ως κορυφαίος νεοσύλλεκτος στην πέμπτη θέση.

Την επόμενη χρονιά το Σουηδικό πλήρωμα σημείωσε μεγαλύτερη πρόοδο και το 2018 κέρδισαν και δυό νίκες στο JWRC τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης στο πρωτάθλημα. Στην περασμένη σεζόν στο ίδιο πρωτάθλημα τερμάτισαν στη Τρίτη θέση.

Όταν δεν αγωνίζεται, ο 25χρονος Rådström είναι εκπαιδευτής επιδόσεων στην πατρίδα του στη Σουηδία. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο, αλλά «ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι το κύριο πράγμα» στη ζωή του.

Όπως προαναφέραμε και στην αρχή για την φετινή χρονιά προσχώρησε στην ομάδα Orsák Rallysport για τη διεκδίκηση του τίτλου του Junior ERC3. Θα οδηγεί ένα Ford Fiesta R2T εξοπλισμένο με ελαστικά Pirelli .

O Dennis Radstron μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ERC απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα που του τέθηκαν

Γιατί επιλέξατε το ERC για το 2020;
“Μετά από τρία χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ράλι έψαχνα να προχωρήσω στην καριέρα μου σε τετρακίνηση. Αλλά αυτό είναι πολλά χρήματα και το ERC είναι σπουδαίο για την ανάπτυξη μου, γιατί θα εργαστώ σε ένα ομαδικό περιβάλλον με όλους τους γύρους, τους μηχανικούς, θέλοντας μόνο να κερδίσω τον ανταγωνισμό του ERC που είναι επίσης ένα μεγάλο πρωτάθλημα με σπουδαίους αγώνες και πολλές μάχες μέχρι το τέλος. Ήταν μια αρκετά εύκολη επιλογή για μένα.”

Αλλά να γίνετε παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει ο απώτερος στόχος σας, σωστά;
“Ναι, υπάρχουν όμως πολλοί πρωταθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχουν περάσει στην σταδιοδρομία τους από το ERC. Αυτή είναι μια ευκαιρία να αποκτήσουμε περισσότερη εμπειρία και να συμμετάσχουμε στο μέλλον στο WRC ».

Πώς θα βαθμολογούσατε τις γνώσεις των αγώνων ERC;
“Έκανα το Ράλι Πολωνία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2017 και τερμάτισα στη δεύτερη θέση της κατηγορίας μου. Πέρυσι πήγα στο Barum Czech Rally Zlín ως θεατής και εκεί είδα την ομάδα Orsák και τον επαγγελματικό τρόπο που λειτουργούσαν. Φυσικά, έχω έλλειψη εμπειρίας από τα περισσότερα ράλι του ERC, αν και έχω καλή εμπειρία σε άσφαλτο και χώμα. Απλώς θα χρειαστεί να είμαι καλός στις αποδώσεις μου. “

Ποιος είναι ο στόχος σας για το 2020;
“Ο μόνος στόχος είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα και να το διασκεδάσω ως μπόνους. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στο Fiesta ήδη, έχουμε καλή ομάδα και γνώσεις σε κάθε επιφάνεια. Θα τα δώσουμε όλα για όλα ».Φωτογραφία: M-Sport / FIA Junior World Rally Championship