Έσπασε την γαλλική κυριαρχία ο Ott Tanak

31

Ο Ott Tanak έγινε ο πρώτος Εσθονός οδηγός που κερδίζει το πρωτάθλημα οδηγών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA. Κέρδισε τη δεύτερη θέση στο Ράλι Ισπανίας σε ένα τεταμένο φινάλε και σε συνδιασμό με τη νίκη του στην Wolf Power Stage έχει εξασφαλίσει το στέμμα με ένα γύρο να απομένει ακόμη για την ολοκλήρωση της χρονιάς. Με την επιτυχία του αυτή έσπασε μια 15ετή γαλλική κυριαρχία από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς του αθλήματος, τον Sébastiens Loeb 9 συνεχόμενους τίτλους και τον Ogier 6 συνεχόμενους τίτλους.

Είναι  δε ο πρώτος τίτλος των οδηγών της Toyota από τότε που ο Didier Auriol  στέφθηκε πρωταθλητής το 1994 και ακολουθεί την επιτυχία του πρωταθλήματος των κατασκευαστών της Ιαπωνικής ομάδας πέρυσι.

Ο Tänak ξεκίνησε την τελική ειδική διαδρομή ταχύτητας ασφάλτου στην τρίτη θέση. Χρειάστηκε να τελειώσει όχι λιγότερο από μία θέση πίσω από τον ηγέτη του αγώνα Thierry Neuville αλλά οι έξτρα βαθμοί του σφράγισαν τον τίτλο για να του στερήσει την όποια πιθανότητα είχε από τον Αυγούστου που έδιναν μάχες.

Ο Dani Sordo δεν άντεξε την πίεση από τον οδηγό του Toyota Yaris και έχασε στην υστάτη τη δεύτερη θέση για να περιοριστή στην χαμηλότερη θέση του βάθρου. Οι Εσθονοί οπαδοί με το τέλος του αγώνα έστησαν εορταστικές εκδηλώσεις.

Για την ιστορία ο πρωταθλητής 2019 τερμάτισε 17,2 δευτερόλεπτα πίσω από το Hyundai i20 του Neuville, με τον Sordo, σε ένα άλλο i20, ένα επιπλέον 0,4 δευτερόλεπτα.

Ο Tänak παρουσίασε μια ήρεμη φιγούρα σε ολόκληρο τον αγώνα μεικτής επιφανείας του πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στην ισπανία αλλά μετά το τερματισμό αποκάλυψε το άγχος που είχε.

“Είναι δύσκολο να εκφράσουμε την πίεση που ένιωσα αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν στο επόμενο επίπεδο. Για να διαχειριστούμε όλα αυτά και να περάσουμε από αυτό που ήταν ο στόχος της ζωής μου. Όταν βρίσκεσε στα πρόθυρα αυτού, δεν μπορείς να το φανταστείτε », δήλωσε ο εσθονός

“Ποτέ δεν ήθελα να διακινδυνεύσω, αλλά η μητέρα μου είπε χθες το βράδυ ότι εάν θέλω κάτι μπορώ να το καταφέρω. Απλώς έπρεπε να συμβεί.”

Ο Neuville πέρασε στην πρωτοπορία από το πρωινό του Σαββάτου σε μια προσπάθεια να κρατήσει ζωντανό το όνειρό του. Η τρίτη νίκη της σεζόν, σε συνδυασμό με το βάθρο του Sordo, επέτρεψε στη Hyundai Motorsport να επεκτείνει το  προβάδισμα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, σε 18 πόντους σε σχέση με την Toyota Gazoo Racing.

Το Σάββατο, ο Loeb αγωνίστηκε για ρυθμούς στους ομαλούς ασφάλτινους δρόμους της Tarragona. Έχοντας βρεθεί στην πρωτοπορία το βράδυ της Παρασκευής, ο Γάλλος έπεσε μακριά από τη μάχη στο βάθρο για να τερματίσει τέταρτος σε ένα άλλο i20, 36.3sec πίσω από τον ομόσταυλό του Sordo.

Ο Jari-Matti Latvala έβαλε σταθερές πινελιές για την Toyota στην πέμπτη θέση, ενώ ο φινλανδός ήταν 14,0 δευτερόλεπτα πιο μπροστά από το Ford Fiesta του Elfyn Evans. Ο Teemu Suninen πλασαρίστηκε στην έβδομη θέση, παρά το γύρισμα που είχε στη τελευταία ειδική.

Ο απερχόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής Ogier ανέκαμψε στην όγδοη θέση στη μοναδική επιβίωση του Citroën C3 μετά από το πρόβλημα με το ξεκίνημα του αγώνα με το υδραυλικό τιμόνι που του τερμάτισε τις όποιες πιθανότητες του για ένα έβδομο στέμμα.

Την WRC 2 Pro κέρδισε ο Νορβηγός Mads Østberg και τη νίκη στην WRC 2 εξασφάλισε ο Eric Camilli  που συμπλήρωσαν και την κορυφαία βαθμολογημένη δεκάδα.

Η σεζόν θα κλείνει στο Kennards Hire Rally Australia στις 14 – 17 Νοεμβρίου με το χωμάτινο αγώνα που θα βασίζεται σε ειδικές στο Coffs Harbour.