Ετοιμάζεται το νέο Peugeot 208 Rally 4

32

Αυτό θα είναι το νέο Peugeot 208 Rally 4, ο διάδοχος του Peugeot 208 R2, του αυτοκινήτου με το οποίο ο Efrén Llarena κατέκτησε το ERC3 και το ERC3 Junior το 2019 *.

Με βάση το νέο όχημα 208, το οποίο συνοδεύεται από την τελευταία προηγμένη τεχνολογία και σύμφωνα με τους κανόνες Rally 4 (R4) της FIA, το 208 Rally 4 θα είναι επιλέξιμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA και θα είναι διαθέσιμο από το δεύτερο τρίμηνο του 2020 , αν και ο Llarena και η συνοδηγός του Sara Fernández θα οδηγήσουν το αυτοκίνητο μέσα από τους ρυθμούς του στο Rally Comunidad de Madrid RACE του Σαββατοκύριακου.

Το αυτοκίνητο είναι το αποκορύφωμα μιας φάσης σχεδιασμού, εξέτασης και ανάπτυξης που χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2018. Διαθέτει έναν κινητήρα τριών κυλίνδρων υπερτροφοδοτούμενο 1.2 λίτρων που χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία PureTech, το σύστημα διαχείρισης κινητήρα Magneti Marelli και το κιβώτιο ταχυτήτων SADEV.

Πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης της FIA στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020, η Peugeot Sport θα λάβει προκαταρκτικές παραγγελίες στις αρχές Ιανουαρίου του 2020 με το αυτοκίνητο να κοστίζει 66.000 ευρώ πλέον φόρου. Η αρχική παραγωγή θα διατεθεί για μία σειρά αγώνων στη Γαλλία και στην Ισπανία.

Φωτογραφία: Flavien Duhamel / Peugeot Sport