Ετρεχε με τον φόβο στην Σαρδηνία ο Paddon

‘Ηταν επηρεασμένος από το ατύχημα του στην Πορτογαλλία και φοβόταν ότι ένα νέο περιστατικό θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του

52

O Hayden Paddon φοβόταν ότι ένα άλλο ατύχημα στο πρόσφατο Ράλι Ιταλίας στη Σαρδηνία θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ως γνωστό ο οδηγός του Hyundai i20 ξεκίνησε τον 3ο χωμάτινο αγώνα στη Σαρδηνία μόλις τρεις εβδομάδες μετά από το δυστύχημα που είχε στον προηγούμενο αγώνα σην Πορτογαλία.

Στο δυστύχημα που είχε μετά την συντριβή 15G επιδεινώθηκε η κατάσταση στις κακώσης κάτω από την πλάτη με αποτέλεσμα να νοσηλευτή για μια νύκτα στο Νοσοκομείο.

Ο Paddon έλαβε τη σίγουρη έγκριση από τους γιατρούς για να αγωνιστεί στη Σαρδηνία, όπου βρίσκεται τώρα στη βάση του, αλλά αναγνώρισε ότι ο τραυματισμός του ήταν ανησυχητικός καθόλη την τετραήμερη μάχη στο νησί.

“Έπρεπε να προχωρήσω πολύ πριν από τον αγώνα και, προφανώς, υπήρχε μεγάλη ανησυχία αν είχα άλλο αντίκτυπο, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι αρκετά μεγάλες για το μέλλον μου. Υπήρχε ένα μικρό κομμάτι από αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν είχα την πολυτέλεια να το κάνουμε και πάλι “, είπε στο wrc.com.

“Η πρώτη μέρα την Παρασκευή ήταν σκληρή, ήμουν πολύ κουρασμένος. Έπρεπε να το πάρω απόφαση για δύο εβδομάδες μετά την Πορτογαλία και ήταν για μένα ένα αίνιγμα αν θα έπρεπαι να αγωνιστώ ή όχι στον αγώνα, οπότε ήταν καλό να έρθω εδώ και να πάρω ένα καθαρό τερματισμό”

Ο Paddon συνεργάστηκε στενά με την ιατρική ομάδα της FIA μετά τη συντριβή του  στην Πορτογαλλία και οι προσπάθειες του 31χρονου ανταμείφθηκαν με την τέταρτη θέση στο Hyundai i20. Οι υγρές και λασπώδεις συνθήκες στο εναρκτήριο σκέλος τον βοήθησαν από την χαμηλή θέση εκκίνησης και ρύθμιζαν τον ρυθμό του για το Σαββατοκύριακο.

“Μετά από την Πορτογαλία, για δύο ή τρεις μέρες ήταν αμφίβολο ότι θα ήμουν ακόμα και εδώ, οπότε ήταν ωραίο να παίρνω καλούς βαθμούς για την ομάδα και να τερματίζω αμέσως μετά από τις θέσεις στο βάθρο. Χρειάζεται λίγη πίεση » , πρόσθεσε.

Ο Paddon ταξιδεύει στη Νέα Ζηλανδία για να αγωνιστεί  στο Rally South Canterbury σε ένα αυτοκίνητο Hyundai i20 AP4 + στις 23 Ιουνίου πριν επιστρέψει για να αντιμετωπίσει το Ράλι της Εσθονίας στις 13 – 15 Ιουλίου ως προθέρμανση για τον επόμενο γύρο του WRC που θα γίνει στη Φινλανδία δύο εβδομάδες αργότερα.

“Υπάρχουν μερικοί τομείς στους οποίους θέλουμε να συνεργαστούμε με το αυτοκίνητο και πρέπει να επιταχύνω λίγο το ρυθμό. Πάντα έχω αγωνιστεί με το μπροστινό μέρος. Ξέρουμε ποια είναι η απάντηση και έχουμε ένα τεστ και το ράλι στην Εσθονία, έτσι πιστεύω ότι θα εργαστούμε σε κάποιες από αυτές τις περιοχές “ , δήλωσε.