Ευχαριστημένος δηλώνει ο Meeke από την φετινή χρονιά

43

Αρκετά ικανοποιημένος δηλώνει ο Kris Meeke με το φετινό του ξεκίνημα στο WRC στην Toyota Gazoo Racing  και με την συγκομιδή των 35 βαθμών από τους τρείς πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Εκεί που το μέλλον του στο WRC μετά την περσινή άσχημη πορεία που είχε ο οδηγός από την Βόρειο Ιρλανδία και την διακοπή του συμβολαίου του με την Citroën Racing. 

Φέτος ρίχθηκε σανίδα σωτηρίας από την Toyota και επέστρεψε στις ειδικές διαδρομές και την αγωνιστική δράση στο τιμόνι ενός Yaris WRC. 

Ο Meeke έλαβε την έκτη θέση γενικής και στο Wolf Power Stage κέρδισε βαθμό στο ντεμπούτο που ήταν γεμάτο περιστατικά στο Rallye Monte -Carlo και ακολούθησε την έκτη θέση στη Σουηδία. 

Στο τελευταίο γύρο στο Μεξικό τερμάτισε πέμπτος. Ένα δεύτερο γρήγορο τρέξιμο στο Power Stage του έδωσε τέσσερις επιπλέον πόντους.

Ο Meeke είπε στο wrc.com ότι η εκκίνηση της εκστρατείας του 2019 ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του. 

“Το
Monte Carlo, η Σουηδία και το Μεξικό ήταν τρία πολύπλοκα ράλι με μοναδικές συνθήκες. Θα μπορούσαμε να πάρουμε πολύ περισσότερα σημεία, αλλά με τρία τελειώματα και η Toyota να οδηγήσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, σίγουρα δεν είναι κακή αρχή της σεζόν» , είπε. 

Ο Meeke ήταν επίσης ικανοποιημένος με τη μετάβαση από το C3 της Citroën στο Yaris. 

“Είμαι αρκετά άνετα στο αυτοκίνητο. Αν και είχα μόνο έναν ή δύο ταχύτερους χρόνους, πρέπει να είσαι άνετος να το κάνεις αυτό” , εξήγησε.