Φαίνεται να κερδίζει ο Monarri το Abarth Rally Cup

14

Ο Alberto Monarri φαίνεται ότι θα κερδίσει την πρώτη νίκη του Abarth Rally Cup του 2019 στο Rally Islas Canarias, αλλά ο Andrea Nucita που επέστρεψε με το καθεστώς Rally2 στον αγώνα έβαλε πλώρη να έχει συγκομιδεί βαθμων στην κατηγορία παραγωγής ERC2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο Monarri είχε κλειστεί σε μια στενή μάχη με τον Carlos David García χθες για το Abarth Rally Cup και το ERC2, μέχρι που ένα πρόβλημα με την αντλία καυσίμου του García τον ανάγκασε να αποχωρήσει μια ειδική πριν το τέλος.

30 GARCIA PEREZ Carlos David, DIAZ NEGRIN Jordi Samuel, overcam competion, , Fiat Abarth 124 Rally, action during the 2019 European Rally Championship ERC Rally Islas Canarias, from May 2 to 4, at Las Palmas, Spain – Photo Jorge Cunha / DPPI

Αυτό οδήγησε σε μια ποινή που κόστισε στον García οποιαδήποτε ελπίδα νίκης, αν και διατηρεί τη δεύτερη θέση στο Abarth Rally Cup.

“Έχουμε μεγάλη διαφορά με το δεύτερο αυτοκίνητο στο ERC2 και το Abarth Rally Cup. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο χωρίς λάθη και τον ίδιο ρυθμό για να τελειώσουμε το ράλι σε αυτή τη θέση “, είπε ο επικεφαλής Monarri.

Ωστόσο, ήταν ο Andrea Nucita που πρωταγωνίστησε σήμερα το πρωί, κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές για να δείξει τι θα μπορούσε να είχε μια επιτυχία, αν δεν είχε καθυστερήσει και στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποσυρθεί χθές.

Ο Juan Carlos Alonso, που οδηγεί το Mitsubishi Lancer Evolution X, είναι δεύτερος στο ERC2, τοποθετημένος ενδιάμεσα από τους οδηγούς του Abarth Rally Cup Monarri και García.

Ο Zelindo Melegari ταλαιπωρήθηκε με το Lancer Evo X με σπασμένο turbo αλλά επέστρεψε σε πλήρη ισχύ σήμερα. Ο ίδιος είναι έτοιμος να καλύψει την επιστροφή του στην ERC2 με τερματισμό στο βάθρο.

Ο Dariusz Poloński της Rallytechnology ήταν ένας άλλος οδηγός του Abarth Rally Cup που επέστρεψε στον αγώνα κάτω από τους κανόνες του Rally2 και έχει τεθεί στη μάχη για να τελειώσει στο βάθρο στην κατηγορία Abarth, εκτός από το ότι είναι πέμπτος στην ERC2 πίσω από τον García.

Ο Nucita θα κερδίσει ακόμα πολύτιμα χρηματικά έπαθλα από το γενναιόδωρο δοχείο βραβείων του Abarth Rally Cup στην τέταρτη θέση και θα τεθεί και στην έκτη θέση στην ERC2.