Φήμες φέρουν τον Ott Tanak να μιλά με Hyundai

22

Αυξάνονται οι ομάδες που θέλουν να εντάξουν τον Εσθονό οδηγό Ott Tanak στις τάξεις  τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, με τη Hyundai να έχει μπει δυνατά στη διεκδίκηση του.

Ο επικεφαλής της Hyundai, Andrea Adamo, δεν επιβεβαίωσε, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η κορεάτικη ομάδα θα ενδιαφερθεί για τον Ott Tanak, του οποίου το συμβόλαιο με την Toyota λήγει στο τέλος της χρονιάς. Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία ότι ο Εσθονός βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Hyundai, με τον Adamo από την πλευρά του να θολώνει τα νερά, αλλά να αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοικτό. “Αν είχα τα χρήματα, θα έπαιρνα στην ομάδα μου τους κορυφαίους οδηγούς του θεσμού”, είπε ο Ιταλός και συνέχισε: “Εγώ πληρώνομαι για να φέρνω τίτλους και όχι για να κάνω τη δουλειά του promoter. Πιστεύω ότι για να προσελκύσεις έναν οδηγό όπως ο Tanak θα πρέπει να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Και δεν ξέρω αν έχω τόσα στη διάθεση μου. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει να φροντίσω τους ανθρώπους που είναι πιστοί και αφοσιωμένοι σε μένα. Στο μέλλον θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

2019 FIA World Rally Championship Round 08, Rally Italia Sardegna 13-16 June 2019 Hyundai Motorsport Team Director Andrea Adamo Photographer: Helena El Mokni Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Προσπαθώντας να αποφύγει με μαεστρία την έντονη φημολογία, συνέχισε λέγοντας: “Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις οδηγούς με συμβόλαιο στην ομάδα. Και νομίζω ότι τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Όμως, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι ο Tanak είναι πολύ καλός και βρίσκεται μέσα στους τρεις κορυφαίους οδηγούς του θεσμού.

Το συμβόλαιο του Tanak με την Toyota λήγει στο τέλος της χρονιάς και ο Εσθονός δεν έχει κρύψει ότι θέλει σύντομα να συμφωνήσει για τα επόμενα χρόνια. Τα βρετανικά μέσα αποκαλύπτουν ότι οι σχέσεις του Εσθονού με την ομάδα δεν είναι οι καλύτερες, μετά το πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του Yaris που του στέρησε τη νίκη στη Σαρδηνία.

Ο Malcolm Wilson και η M-Sport έχουν εκφράσει ανοικτά την επιθυμία τους να τον φέρουν και πάλι στις τάξεις της βρετανικής ομάδας, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει πολύ δύσκολο αυτή τη χρονική στιγμή. Σίγουρα, η Hyundai έχει τον προϋπολογισμό και τη δυνατότητα να αποκτήσει τον Tanak. Το ερώτημα, όμως, είναι κατά πόσο ο ίδιος θα θέλει να πάει σε μία ομάδα που πρώτο βιολί είναι ο Thierry Neuville, αλλά και κατά πόσο ο Βέλγος θα συμφωνούσε με την παρουσία του Εσθονού στη Hyundai.

Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα και σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα ο Tanak θα παραμείνει στην Toyota, υπογράφοντας μάλιστα ηγεμονικό συμβόλαιο…