Ford T 1908 το «παγκόσμιο» όχημα στην ιστορία του αυτοκινήτου

11

Συνεχίζοντας την περιδιάβαση μας στα κλασικά οχήματα της ιστορίας του αυτοκινήτου από τη γέννηση του μέχρι και σήμερα σταθμό κάνουμε στο Ford T.

Την εποχή εκείνη όταν ένας άνθρωπος είχε στο μυαλό του ένα τετρακύλινδρο κινητήρα πιθανότατα είχε κάτι σύγχρονο στο μυαλό του. Όλα αυτά χρονολογούνται από το 1896 από τον Henry Ford  που ήταν ο κύριος μηχανικός στην Edison Liluminating Company στο Ντιτρόιτ δημιουργόντας το τετρακυκλικό όχημα. Όταν ο Ford φανταζόταν την ιδέα του πιθανότατα δεν είχε ιδέα την εικόνα που αυτός και τα οχήματα του θα είχαν στην συνέχεια.

Αν και έκανε μια δυό προσπάθειες για δημιουργία  εταιρεία κατασκευής οχημάτων αυτές δεν είχαν την απαιτούμενη επιτυχία. Το 1903 όταν ιδρύθηκε η εταιρεία από τον Henry Ford και έντεκα ακόμη μετόχους στις 16 Ιουνίου άμεσα ξεκίνησε η συναρμολόγηση στο χέρι οχημάτων με εξαρτήματα που εξασφάλιζαν από συνεργάτες και με περιορισμένη παραγωγή.Το μοντέλο Ν ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την Ford

Το νερό μπήκε στο αυλάκι και το συγκεκριμένο μοντέλο που παρουσιάζουμε σήμερα το Ford T, χωρίς καμιά αμφιβολία υπήρξε ασφαλώς το πρώτο «παγκόσμιο» όχημα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Παρουσιάστηκε το 1908 και στο επίσημο χρονολόγιο καταγράφεται η 1η Οκτωβρίου αν και το πρωτότυπο επιδείχθηκε γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που γεννήθηκε στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και παρέμεινε στη παραγωγή εώς και το 1927. Παράχθηκαν περισσότερα από 15 εκατομμύρια οχήματα και στην ουσία αποτέλεσε τον βασικό κορμό της αυτοκίνησης μέχρι και την δεκαετία του ’20.Πρόκειται για το αυτοκίνητο το οποίο καθιέρωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης παγκοσμίως την ένοια της μαζικής παραγωγής.

Το Ford T σχεδιάστηκε προς τα τέλη του 1906 από μια δεμένη ομάδα μηχανικών αποτελούμενη από τους Joseph Galamb, Jimmy Smith, Charles Sorenson και Harold Wills που πήραν εντολές από τον Henry Ford για την δημιουργία ενώς αυτοκινήτου που θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια το μοντέλο Ν.

Με κινητήρα τετρακύλινδρο πλαγιοβάλβιδο 2895 κ.εκ. με το κορμό των κυλίνδρων να αποτελεί ενιαίο σώμα με τον στροφαλοθάλαμο.Την τροφοδοσία εξασφάλιζε ένα καρμπυρατέρ ενώ η μέγιστη απόδοση του ήταν 20 ίππους στις 1800 σ.α.λ.

Το πλαίσιο είχε διαμηκείς δοκούς από βαναδιούχο χάλυβα, συνδεδεμένες με εγκάρσιες δοκούς, οι δυό άξονες ήταν άκαμποι, αναρτημένοι από φύλλα σούστας και τα φρένα ήταν ταινίες στον άξονα μετάδοσης και ταμπούρα στους πίσω τροχούς.

Το Ford T έφτανε τα 67 χλμ/ώρα καταλαλώνοντας 14 λίτρα ανά 100 χλμ ενώ είχε μια ασυνήθιστη μέθοδο χειρισμού της μετάδοσης μέσω τριών πεντάλ. Το πρώτο αριστερά άλλαζε τις σχέσεις μετάδοσεις καθώς το κιβώτιο ήταν δυό σχέσεων, και αποσυνέπλεκε το συμπλέκτη με την βοήθεια και του χειριστηρίου του φρένου. Το δεύτερο πεντάλ έλεγχε το φρένο στη μετάδοση και το τρίτο δεξιά πεντάλ ενέπλεκε την όπισθεν.

Το 1913 η Ford ανέπτυξε την πρώτη κινούμενη συναρμολόγηση στον κόσμο. Οι μεθόδοι μαζικής παραγωγής του ήταν ένα άμεσο αποτέλεσμα αιφνιδιαστικής ζήτησης που προκάλεσε το “Tin Lizzie”, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εναλλάξιμων τυποποιημένων εξαρτημάτων και μεγάλων μονάδων παραγωγής ανοίγοντας τις πόρτες για τη μεταποιητική βιομηχανία. Κατασκευάστηκε σε άπειρες παραλλαγές, αλλά πάντα σε ένα χρώμα το μαύρο. Θυμίζουμε ότι στη παρουσίαση του αυτοκινήτου ο Henry Ford είχε αναφέρει μεταξύ άλλων « μπορείτε να το παραγγείλετε σε ότι χρώμα θέλετε, φτάνει να είναι μαύρο…»

Το μοντέλο Τ στην ιστορία πέρασε και ως το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε σε αλυσίδα παραγωγής και η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας άρχισε το 1913 στο Highland Park και χάρη σε αυτή ο χρόνος παραγωγής μειώθηκε από περίπου 12 ώρες σε λίγο περισσότερο από ενάμιση ώρα.

Η εντυπωσιακή αυτή βελτίωση υπήρξε καθοριστική όχι μόνο για την επιτυχία του μοντέλου Τ αλλά και για την μαζικοποίηση της αυτοκίνησης.

Οι επαναστατικές εφευρέσεις του Henry Ford  των γραμμών συναρμολόγησης όχι μόνο καθιστούσαν τα αυτοκίνητα προσιτά σε κάθε Αμερικανό, αλλά δημιούργησαν και θέσεις εργασίας με υψηλότερη αμοιβή. Εισήγαγε επίσης ένα μισθό 5 δολαρίων για μια οκτάωρη βάρδια ορίζοντας την ως πρότυπο για την βιομηχανία και άνοιξε το 1914 πάνω από τρείς χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Προσιτό πλέων στις μάζες το μοντέλο Τ μιλά για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις οδικές εκδρομές και χαράσσει νέους δρόμους. Όταν μάλιστα κάποιος μιλά για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία το μυαλό όλων στρέφεται στο μοντέλο Τ.