Φοβερές μάχες στην ERC2 με τον Alonso στην κορυφή

63

Ο οδηγός της Αργεντινής Juan Carlos Alonso βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας ERC2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι μετά από μια μέρα γεμάτη δράμα στο Ράλι των Αζορών.

Ο Alonso και ο επικεφαλής αντίπαλος του Σεργκέι Ρεμέννικ διαπραγματεύονταν ταχύτερα στις πρώτες τρεις ειδικές του Leg One την Πέμπτη το απόγευμα και άλλαζαν το προβάδισμα, συχνά χωρίζοντας μόνο μερικά δέκατα του δευτερολέπτου την διαφορά τους.

Η σημερινή μνέρα ήταν μια απότομη αναχώρηση από αυτά τα κοντινά περιθώρια. Η απογοήτευση ήταν επτά λεπτά πίσω από το Remennik σε ένα σημείο για τον Alonso που επέστρεψε στο προβάδισμα του ERC2 στην τελική ειδική της ημέρας.

Προβλήματα άρχισαν για τον Alonso όταν υπέστη μια παρακέντηση και χτύπησε έναν τοίχο στην SS4, την πρώτη σημερινή ειδική, και έπεσε μισό λεπτό πίσω από το Remennik. Το διάκενο αυτό επεκτάθηκε έπειτα σε επτά λεπτά, όταν έπρεπε να σταματήσει να αλλάξει μια άλλη διάτρηση ελαστικού στην Sete Cidades, διατηρώντας ταυτόχρονα και έναν σπασμένο κινητήρα και συμπλέκτη.

Αλλά οι πίνακες στράφηκαν δραματικά στον απογευματινό βρόχο, όταν ήταν η σειρά του ρωσικού Performance Motorsport του Remennik να χάσει το πάνω χέρι.

Το σπασμένο υδραυλικό τιμόνι στην SS7 κόστισε στο Remennik ένα λεπτό και ήταν μόνο ένα σημάδι περισσότερων δυσκολιών που θα ακολουθούσα. Παίρνοντας μια παρακέντηση μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα στην Sete Cidades το απόγευμα ξανά. Αν και έβαλε το υδραυλικό του τιμόνι για την SS9, υπέστη δεύτερη παρακέντηση στη Vista do Rei / Feteiras, μειώνοντας το χάσμα των επτά λεπτών της μεσημεριανής υπηρεσίας σε μόλις 43.0 δευτερόλεπτα.

Αν και εξακολουθούσε να οδηγεί, υπήρχε μια τελευταία στιγμή της καρδιάς για το Remennik, καθώς το Mistubishi Lancer του αρνήθηκε να πυροβολήσει στην αρχή του Marques superspecial. Δεν μπόρεσε να ξεκινήσει, αναγκάστηκε να αποσυρθεί και παρέδωσε το προβάδισμα στον Alonso.

Ο Luís Pimentel έπρεπε επίσης να συμμετάσχει στην ERC2 αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί πριν από το Leg One, λόγω προβλήματος με τη δεξαμενή καυσίμων του Subaru Impreza.