Φοβερό ατύχημα για τον Marc Marquez

117

O Marc Marquez δήλωσε ότι «δεν μπορούσε να αναπνεύσει» για πέντε δευτερόλεπτα μετά τη τεράστια και «παράξενη» του συντριβή που είχε κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών του MotoGP Thailand Grand Prix, το οποίο παραδέχτηκε ότι ήταν τουλάχιστον εν μέρει δικό του λάθος.

Ο Ισπανός αναβάτης Marquez, ο οποίος είναι καλά τοποθετημένος για να πάρει τον έκτο τίτλο του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο, είχε ένα πολύ μεγάλο ατύχημα στο turn-right-hander στα τελικά στάδια της πρώτης περιόδου των 45 λεπτών ελεύθερων δοκιμών στο Buriram.

Ο αναβάτης της Honda μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικούς ελέγχους στα πόδια και την πλάτη του, αλλά κρίθηκε κατάλληλος και επέστρεψε στη δράση για τα δεύτερε ελεύθερα δοκιμαστηκά όπου σημείωσε και τον 6ο ταχύτερο χρόνο, έχοντας αρχίσει τις δοκιμές νωρίς.

Ο Marquez δήλωσε ότι παρόλο που είναι «οδυνηρό παντού» γι ‘αυτόν, γρήγορα ανέκαμψε μετά τη συντριβή και η κύρια ανησυχία του ‘ηταν που δεν μπόρεσε να αναπνεύσει για πέντε δευτερόλεπτα.

“Ήταν περίπου πέντε δευτερόλεπτα που δεν μπορούσα να αναπνεύσω”, υπενθύμισε ο Marquez. “Για το λόγο αυτό ήμουν εκεί στο πάτωμα, στο χαλίκι. Είναι μόνο πέντε δευτερόλεπτα, αλλά για μένα ήταν σαν 20 δευτερόλεπτα.

“Ήταν μια μεγάλη επίδραση και είναι αλήθεια ότι βήμα-βήμα,είμαι καλύτερα και καλύτερα και όταν έφτασα στο ιατρικό κέντρο, ήμουν ήδη εντάξει.

“Τότε, κατάλαβα πλήρως, οι γιατροί προσπάθησαν να διαχειριστούν την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο και μου έκαναν ένα πλήρη έλεγχο για να ελέγξουν όλα αυτά τα πράγματα και πήγαμε στο νοσοκομείο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εγώ ειμαι καλα.

“Έχω πόνους παντού, αλλά το μεγαλύτερο πράγμα μετά τη συντριβή ήταν ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω με καλό τρόπο. Αυτό ήταν το κύριο πρόβλημα.”

Ο Marquez εξήγησε ότι η σύγκρουση προκλήθηκε εν μέρει από το φρενάρισμα του κινητήρα που κλείνει το πίσω μέρος όταν έκλεισε τελείως το γκάζι περνώντας το Turn 7 – κάτι που δεν γίνεται συνήθως στη στροφή.

“Ήμουν πολύ πιο αργός από τους κανονικούς γύρους”, εξήγησε. “Ήταν με νέα ελαστικά, ίσως το κομμάτι δεν ήταν αρκετά καθαρό, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Η κύρια διαφορά είναι ότι κανονικά σε αυτή τη στροφή, δεν κλείνουμε το αέριο εντελώς. Σε αυτό το γύρο το έκλεισα τελείως γιατί βγήκα έξω από τη γραμμή και δεν πιέζα.

“Στον εξωτερικό γύρο, έκλεισα το αέριο. Όταν κλείσουμε το αέριο, το φρενάρισμα του κινητήρα συνεχίζεται και όταν κλείνω το πίσω. Δεν είναι ένα μηχανικό πρόβλημα, είναι περισσότερο επειδή ήταν λάθος μου επειδή έτρεχα αργά.

“Εκτός από αυτή την αλλαγή της ανάβασης, ίσως το ελαστικό δεν ήταν έτοιμο ή ίσως ήμουν λίγο πάνω στη βρωμιά. Δύσκολο να καταλάβω”.

Ο Jack Miller της Pramac δήλωσε ότι είναι “πολύ εύκολο” να έχει μια σύγκρουση όπως ο Marquez είχε στο Turn 7, την οποία ο Αυστραλός παίρνει σαν να ήταν βρεγμένο.

“Πολύ εύκολο να το κάνεις αυτό”, δήλωσε ο αναβάτης της Pramac Ducati για τη συντριβή του Marquez.

“Ειλικρινά, σε ένα καινούργιο ελαστικό βγαίνεις εκεί και επειδή υπάρχουν τόσο σκληρές δεξίες στροφές εδώ, η δεξιά πλευρά του ελαστικού πρέπει πραγματικά να είσαι προσεκτικός σε αυτόν τον πρώτο γύρο.

“Τον έβγαλε εκεί έξω. Θα περάσω εκεί την Turn 7 όπως είναι στο υγρό, διατηρώντας ένα μικρό κομμάτι με ελαφρύ γκάζι να μην ενοχληθή η μοτοσυκλέτα καθόλου.